Насловна / Свет / Америке / Трамп: Лов на вештице поводом Русије остаће запамћен као мрачни период у историји САД

Трамп: Лов на вештице поводом Русије остаће запамћен као мрачни период у историји САД

ДОНАЛД Трамп – користећи чињенице и оцене из извештаја генералног инспектора Министарства правде САД – поново се обрушио на бившег директора FBI Џејмса Комија и његове потчињене.

Написао је на свом Твитер-налогу: „Извештај је уништио Комија и све његове пришипетље, укључујући и велике љубавнике Питера Стржока и Лизу Пејџ, који су водили срамни лов против великог броја невиних људи. Тај лов ће се завршити и остати запамћен као мрачни и опасни период у америчкој историји“.

Трамп откад је изабран за шефа државе све оптужбе које њега повезују са Русијом и њеним тобожњим мешањем у америчке изборе упорно и доследно назива „ловом на вештице“.

Већ је упозорио да је тај „лов“ уништио и опустошио животе многих људи у Вашингтону, а имао је у виду пре свега истрагу коју поводом „руског мешања“ води специјални тужилац Роберт Милер.

У извештају се, поред осталог, наводи да је Коми у истрази поводом оптужби да је Хилари Клинтон као државни секретар користила приватни сервер деловао „мимо процедура“, а да је цео низ његових потчињених, укључених у ту истрагу, међу њима и Стржок и Пејџ, „показивао спремност за предузимање службених корака за онемогућавање Трампа да постане председник САД“.

Коми је у јулу 2016-те објавио да не постоје законски разлози да Клинтон буде оптужена због коришћења приватног сервера иако је то забрањено правилима Стејт департмана. А онда је – у октобру – јер су се у међувремену појавиле „нове чињенице“ – саопштио да FBI обнавља истрагу.

Трећи чин ове „сапунице“ догодио се 6. новембра 2016-те – два дана пред председничке изборе. Коми је тада – вероватно са намером да Клинтоновој прибави додатне гласове – објавио да су „додатне провере“ показале да нема разлога да она судски одговара.

Трамп је Комија сменио у мају 2017-те.

Факти

Актуелно

Путин: Русија први пут има резерве девиза и злата које потпуно покривају дугове и државе и фирми

* Руски лидер је иницирао и да грађани који остану без посла буду привремено ослобођени …

Русија и званично напушила два КРИМИНАЛЦА инфлитрирана у врх српске власти

Москва није променила став када је реч о Косову, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons