fbpx

Тренутно стање у прихватном центру за мигранте у Обреновцу и Крњачи

4.7
(10)

У широј акцији МУП-а РС на смиривању ситуације у овом објекту за смештај миграната употребљене су полицијске јединице са територије општине Обреновац уз асистенцију Жандармерије. Том приликом је у веома кратком временском интервалу растурена и пацификована агресивна банда (види фото) састављена од лица која су пореклом са територије Авганистана (њих више десетина).

Међу полицајцима није било губитака. Последице које могу да уследе везане су се за потенцијалну трансмисију корона вируса на полицијске службенике који су учествовали у акцији, услед проглашења ванредне ситуације узроковане његовом пандемијом. На терену је и даље присутно појачано присуство полиције. Упркос одлучној акцији полиције могућност даљих инцидената извесна, јер се ради о непредвидивој групи људи која када је у групи има склоност ка изазивању тешких инцидената-крвопролића (њих је преко 1,000 у овом центру).

Центар за Азил Крњача- овај објекат обезбеђују и јединице Војске Србије. За сада је ситуација мирна, али веома напета. Подсећамо да је у истом дану када су избили нереди у Обреновцу, дошло и до комешања миграната смештених у градском насељу Крњача. Овде их има више од 1,000. У једном моменту ексалација сукоба је претила да добије неконтролисан карактер. Обезбеђење Војске Србије је било приморано да отвори ватру из аутоматског оружја после чега се ситуација смирила.На лице места су пристигла појачања МУП-а РС и Војске Србије.

Процене су да се на територији Републике Србије налази 10,000+ миграната које чини углавном млађа мушка популација, и која је раздвојена у више Центара за Азил и прихватне центре широм Србије. Ова групација се налази на ивици живаца услед карантинских услова изазваних пандемијом коронавируса.

Генерално, у наредном период постоји могућност понављања сличних инцидентата.У циљу заштите правног поретка РС, очувања живота припадника МУП-а РС и ВС, али и њиховог здравственог статуса, индикована употреба ватреног оружја у случају масовних – неконтролисаних испада.

Борбени Ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Највећи пад индустрије у Србији још од глобалне кризе

5 (1) Ако се индустријска производња и одржала у марту упркос увођењу ванредног стања половином …

ПРАВО СТАЊЕ СРПСКЕ ЕКОНОМИЈЕ: И Вучићеви кредити ће једног дана стићи на наплату! (видео)

4.8 (6) У интервјуу за Правду и Хелм Каст проф. др Милан Беслаћ објашњава право …

2 Коментара

  1. resio bih to i ja sam, za pet minuta, na rdost vecine naroda.

  2. Srbija prebogata, pa i tu gamad hrani, placa vojsku, policiju!!!
    Eee, al’ neko je, negde, nesto sarnuo. Normalno, ne besplatno, vec po glavi ovih divljaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *