Сиромашнијим пензионерима од Београда по пакет са јафом и смокијем, а Kрлету и екипи 760.000 €.
фото: Н1

Сиромашнијим пензионерима од Београда по пакет са јафом и смокијем, а Kрлету и екипи 760.000 €.

Фирми коју је основао Небојша Крстић поново 90 милиона за оглашавање

Маркетиншка фирма „Nova communications“ коју је основао бивши председнички саветник Небојша Крстић, а која је сада у власништву његове блиске сараднице Јасмине Стојанов, добила је посао оглашавања у новинама вредан 90 милиона динара (760.000 евра) од Градске управе Београда, открива Пиштаљка.

Ова фирма је и 2018. године за посао оглашавања инкасирала 90 милиона динара од Градске управе Београда, о чему је Пиштаљка писала.

„Nova communications“, регистрована као предузеће за тржишне комуникације и пропаганду, до почетка септембра 2017. године била је у власништву тадашњег члана Управног одбора Радио-телевизије Србије и медијског саветника бившег председника Србије Бориса Тадића Небојше Крстића.

Крстић је после ступања на функцију власништво пренео на сарадницу Јасмину Стојанов која је такође, као шеф информативне службе, радила у Тадићевом кабинету.

Конкурс Градске управе Београда расписан је 24. фебруара ове године за оглашавање у дневним и недељним листовима Блиц, Курир, Вечерње новости, Политика, Данас, Српски телеграф, Информер, Ало, 24 сата, НИН, Време, Нови магазин, Печат, Недељник, Експрес и Блиц жена. У одлуци о закључењу оквирног споразума наводи се да је комисија за јавну набавку предлoжила да се уговор закључи са фирмом „Nova communications“, с обзиром на то да је да је понуда ове фирме „прихватљива и тржишна“. Наводи се да су два учесника јавне набавке одговорила на позив – „Nova communications“ и „Медиа поинт“.

Понуда за оглашавање у новинама „Nova communications“ износила је 35,7 милиона динара са ПДВ-ом, док је фирма „Медиа поинт“ понудила 41,4 милиона динара са ПДВ-ом за те услуге. Иначе, 90 милиона динара представља оквирни износ колико Градска управа Београда планира да потроши за оглашавање у наредних годину дана.

Број огласа, наводи се у конкурсној документацији, „није могуће прецизно утврдити“, с обзиром на то да се огласи „објављују за потребе свих органа Града Београда“, а „појединачни уговори ће се закључивати до утрошка финансијских средстава, а најдуже за период од годину дана од дана закључења уговора“.

Зато су учесници конкурса своје понуде дали према јединичним вредностима.

Иначе, београдска агенција „Медиа поинт“, други учесник на тендеру, чланица је медијског пула „Дајрект медије“. Ова агенција је претходних година од Града Београда добила послове оглашавања вредне око 200 милиона динара. Тако је 2017. добила 90 милиона динара, 2016. 60 милиона динара, а 2015. године 45 милиона динара, о чему је Пиштаљка писала.

Фирма „Медиа поинт“  има седиште на истој адреси као и „Дајрект медија“, у Улици антифашистичке борбе 13б на Новом Београду. Власник зграде на поменутој адреси била је фирма „Мултиком“ у власништву Драгана Ђиласа, а зграда је крајем 2017. године продата фирми „Текхил плаза“. Власник „Медиа поинта“ је до новембра 2018. године био Драган Јешић кога су београдски таблоиди својевремено повезивали са бившим градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

Међутим, након што је 2018. године „Јунајтед медија“ купила „Дајрект медију“, „Медија поинт“ је променио власника и сада је то „Јунајтед медија сарл“ из Луксембурга.

Пише Јована Пешић, Пиштаљка

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шетња на годишњицу убиства Оливера Ивановића у Београду, звиждуци испред РТС

Шетња на годишњицу убиства Оливера Ивановића у Београду, звиждуци испред РТС

Више политичких странака у Београду је запчело протест испред Председништва Србије у Београду поводом годишњице …

Рефрендум ПУКАО КАО ЗВЕЧКА, излазност до 14 часова само 14%, ускоро креће масовна крађа гласова!

Рефрендум ПУКАО КАО ЗВЕЧКА, излазност до 14 часова само 14%, ускоро креће масовна крађа гласова!

До 14 часова на републичком референдуму о промени Устава гласало је 14,99 одсто од укупног …

2 Коментара

  1. Lopovska posla nista dok narod ne izadje sa motkama i smlati ta ……

  2. moracu i ja na konkurs za promovisanje ludog cara i njegovog copora.
    naucili od cede cergara koji izreklamira miskovica pa i danas posle toliko godina zivi od isti para.
    pomenuti supak meraklija kada za pumpanje paru dobija, to sto govori nema smisla ni drava razuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *