Тресла се гора, родио се пацов. Сорошев пацов. Тражи се пацоловац!

Помпезно најављивану посету Александра Вучића Косову и Метохији и „историјски говор“ којим ће председник СНС-а коначно упознати јавност са планом решавања проблема у односима с Приштином, на крају је обележила тек празна прича о будућим инвестицијама и јефтина манипулација емоцијама локалног становништва.

Немачки план по коме је Бриселски споразум требало да до краја ове године резултира референдумом о промени Устава РС и пристанком Републике Србије на додељивање столице Приштини у Уједињеним Нацијама запао је у кризу у самој завршници, када су се у њега умешале Сједињене Америчке Државе. Износећи у јавност идеју о могућој промени граница ако се стране договоре, САД, које су ушле у већ директан сукоб са Немачком и ЕУ коју предводи Немачка на целом низу фронтова, од Ирана до Балкана, практично су онемогућиле план Немачке да цементира своју доминантну позицију на Балкану.

Због ове промене политике САД, Бриселски споразум запао је у ћорскокак, а европски и немачки званичници, као и њихов партнер Александар Вучић, који с њима већ шест година без икаквих надлежности и противно Уставу Србије преговара о будућности Косова и Метохије, остали су затечени. „Историјски говор“ о договореном решењу за КиМ претворио се у празну причу о будућим инвестицијама на КиМ због куповине времена потребног да се сагледају новонастале околности након пропасти Бриселског споразума.

Не улазећи у анализу да ли је Бриселски споразум уопште требало потписивати, ДЈБ сматра да је у новонасталим околностима замрзавање даљих разговора у Бриселу у интересу Републике Србије. Чињеница да је Република Србија испунила све обавезе из тог споразума, док Приштина није испунила ниједну, отвара могућност Влади Републике Србије да га прогласи правно ништавним због неиспуњења од стране Приштине, те да се проналажење новог решења за односе Београда и Приштине врати у оквире међународног права и Резолуције 1244 Уједињених нација.

Доста је било

Актуелно

Вучић опет лаже о српској економији

Тренд привредног раста Србије је 3 до 3,5 одсто годишње, а тренд земаља са којим …

Откривање застрашујућих лажи: Албанаца на Косову има само 470.000 а не 2 милиона – КО ПРЕДАЈЕ КОСОВО? (видео)

Јакшић: Чему журба за решавање статуса, када Албанаца нема више од 400 хиљада? Чији је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons