fbpx

Тројни пакт против српског народа

0
(0)

Борис АЛЕКСИЋ | 08.12.2012

Српски народ на Косову и Метохији је још једном, у тринаестој години окупације, устао у одбрану слободе, Устава Србије и међународног права. Представници јединог неуснулог дела Српства, грађани Србије са Севера јужне покрајине, започели су и поред снегова и велике хладноће, свој нови протест на административној линији са једном једином поруком – никад неће дозволити успостављање границе између КиМ и остатка Србије.i Окупили су се како би спречили раднике јавног предузећа „Нови Пазар пут“ да по налогу валасти у Београду изграде гранични прелаз са свим пратећим објектима по стандардима ЕУ. Коалиција напредњака и социјалиста је показала беспоговорну послушност према Вашингтону и Бриселу и започела је са реализацијом „интегрисаног управљања границом.“ Републичка влада је да би успела у својој намери послала аутобусе пуне полиције, чији је једини задатак да употребом силе натерају Србе да прихвате границу. На овај начин, заједничким снагама на српски народ са Севера КиМ кренули су Запад (који оличавају САД и ЕУ), званични Београд и Шиптари.

До чега су довели сусрети премијера Ивице Дачића и злочинца Хашима Тачија најбоље сведоче званична документа ЕУ и њених посредника у „преговорима Београд и Приштине.“ Тако је баронеса Кетрин Ештон потпредседник Европске комисије 4. децембра након састанка Дачића и Тачија издала саопштење у којем се јасно види да Брисел третира Косово и Метохију као независну државу. „Данас сам била домаћин трећег састанка премијера Тачија и премијера Дачића, у дијалогу за нормализацију односа уз посредништво ЕУ. … Двојица премијера су потврдила закључке радне групе за интегрисано управљање границом, сходно којима су два прелаза (1 и 3) сада спремни, и биће у функцији 10. децембра. Још два прелаза (5 и 31) ће бити спремна 31. децембра. Два премијера су се сагласила да сваки именује по једног званичника за везу. У почетку, у оквиру посредничке улоге ЕУ, Делегација ЕУ у Београду и Канцеларија ЕУ у Приштини ће тим званичницима за везу на располагање ставити канцеларије за везу. Премијер Тачи је потврдио да је већ организовао специјалну полицијску мултиетничку јединицу у оквиру Полиције Косова којој ће у задатак бити стављена заштита верског и културног наслеђа. Обе стране су се такође сагласиле да обезбеде транспарентан проток новца за издржавање српске заједнице на Косову. После данашње размене на техничком нивоу, премијери су се сагласили на настављање рада на [питањима] енергије и телекомуникација на нивоу експерата. Двојица премијера су се сагласила да појачају сарадњу међу одговарајућим комисијама за нестала лица. Договорили смо се да се поново састанемо 17. јануара“ написала је Кетрин Ештон.ii Документа открива да ЕУ третира Београд и Приштину као равноправне стране које заједничким снагама успостављају границу између Србије и јужне покрајине. Ивица Дачић као представник републичке владе, сусретима и договорима са Хашимом Тачијем који је правоснажно осуђен пред српским судовима за убиства полицајаца и цивила, чини тешка кривична дела и штети интересима Србије. Републичка влада у којој главну реч води Александар Вучић, координатор служби безбедности, својом политиком према Косову и Метохији отворено и намерно крши Устав и тиме угрожава демократију што је јасан пут у диктатуру (по укусу САД). Званични Београд ове 2012. године није само приступио тројном пакту, он је данас, у борби против српског народа на Косову и Метохији његов конститутивни део. Запад и Шиптари никад нису ни крили да теже независном КиМ, нити да Србе третирају као националну мањину. Међутим, први пут у српској историји, председник државе, премијер и министар одбране директно раде на успостављању независног Косва и Метохије.

Да се историја кроз неке догађаје понавља могло се видети и кроз позиве председника Србије Томислав Николић који је баш као и кнез Павле 1941. године тражио од интелигенције и СПЦ да оправдају његове потезе. С тим у вези позив Томислава Николића представницима САНУ да помогну у решавању „косовског питања“ протумачен је од стране професора Филозофског факултета Загорке Голубовић као намера председника Србије да добије оправдање за оно што се спрема свакако да учини, а то је предаја КиМ.iii

Грађане Србије сво време чуди ћутање званичника СПЦ који никако да изнесу свој став према „косовској политици“ актуелне владе. Многи су то ћутање протумачили као одобравање. Међутим, како је у паници недавно јавио прозападни дневни лист Блиц, „Црква је ударила на Дачића и Вучића.“iv У овом тексту се као велика опасност за евроатлантске интеграције наводи писмо Синода СПЦ у коме се у осам тачака власт најоштрије критикује због политике према КиМ. Иако је патријарх Иринеј негирао да СПЦ стоји иза тог писма, његов садржај је био довољан да узбурка духове и укаже на чињеницу која је свима у Србији позната – влада у Београду предаје јужну српску покрајину.

 

 

 

 

 

СПЦ је у прошлости јасно изразила свој став према молбама кнеза Павла да подржи приступање Југославије Тројном пакту. Наиме, 20. марта 1941. године Његова светост патријарх српски Гаврило (Дожић) је следећим речима одговорио принцу Павлу: „Наше традиције, наш понос, и наш глас који имамо у свету, затим наше обавезе према свима оним херојима и мученицима који су за ову државу своје животе положили, као и наше обавезе према свима прошлим и будућим генерацијама нашега народа, императивно налажу да се не прикључујемо Трипартитном пакту, јер не треба заборавити да би тако прикључење у будућности по наше интересе народне и државне могло донети и најфаталније последице…“. Ове речи би данас, прилагођене датом тренутку, без задршке, сваки владика, свештеник и монах могао и морао да понови Томиславу Николићу, Ивици Дачићу и Александру Вучићу, поводом њихове политике према КиМ и њиховом пакту са Западом и Шиптарима.

Међутим, супротно речима патријарха Гаврила, „интелигенција“ којом се окружио Томислав Николић данас оправдава приступање Хитлеровом Тројном пакту и на тај начин шаље поруку каква је суштински напредњачка „косовска политика.“ Члан Председништва СНС Радош Љушић каже „несумњиво je да је кнез Павле једини Карађорђевић који је покушао да циљеве оствари дипломатијом а не оружјем. Једини се из династије ослањао на германски свет. Многи су га због тога сматрали издајником, али из ове данашње перспективе истина је другачија“ и додаје „Ко данас замера Бугарској што је у оба светска рата била на страни Немачке, а у последњем рату НATO пакта са СРЈ уступила им свој ваздушни простор како би лакше бомбардовали њеног суседа? Срби морају да схвате да таква политика није издајничка и да би морали да се лише тог дела болећивости националног карактера.“v Оливер Антић, саветник Николића потврђује ову тезу Љушића и сматра да је Југославији било боље да је остала у савезу са Хитлером!vi Као да то није било довољно, сарадник Томислава Николића је свог сина – бебу у колицима прекрио књигом Адолфа Хитлера и тако га сликао!vii За паметног доста. Основни аргумент ових лица је да је Југославија одрицањем од Тројног пакта изгубила рат, а Срби претрпели велике губитке. Међутим, Срби 1941. године нису изгубили Шестоаприлски рат јер су одустали од Тројног пакта, већ су га изгубили због издаје Хрвата и Словенаца, и јер је масон – регент Александар Карађорђевић након Првог светског рата створио Краљевину СХС (Југославију) уместо Велике Србије.

Као што је познато, Тројни пакт коме је приступила Југославија 1941. године био је војнополитички савез фашистичких земаља Немачке, Италије и Јапана са циљем насилног успостављања новог светског поретка на рушевинама Версајског споразума и осигурању светске доминације трију држава па бази поделе интересних сфера. Слично томе, систем који данас намећу САД и ЕУ има за циљ успостављање новог светског поретка и почива на рушевинама Повеље УН. Његов јасан потпис је злочиначка агресија на СРЈ 1999. године. Прихватањем једног таквог концепта Србија неће добити ништа, а изгубиће све.

 

i http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/275249/Golim-zivotom-protiv-granice-

 

ii http://www.nspm.rs/dokumenti/zvanicno-saopstenje-visokog-predstavnika-eu-o-sastanku-sa-dacicem-i-tacijem.html

 

iii http://www.nspm.rs/hronika/zagorka-golubovic-nikolic-se-sprema-da-preda-kosova.html

 

iv Блиц, 07.12.2012. године.

v http://www.ilustrovana.com/2001/2229/2.htm

 

vi http://www.slobodnaevropa.org/content/nikolicev-savetnik-bolje-je-bilo-sa-hitlerom/24734203.html

 

vii http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/273955/Tomin-sluzbenik-promovise-Hitlera

 

 Фонд Стратешке Културе

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко је дозволио увоз и дистрибуцију содомитске пропаганде за децу из Хрватске у Србију?

0 (0) Мало сте се ви корисни идиоти преварили. Народ занима ко је тај именом …

Одмори ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ, на твоју црну пропаганду нико више не пада

0 (0) Председник Србије Александар Вучић је изјавио да председница Владе Србије Ана Брнабић има …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *