У Аустрији вакцинисано више од 85%, скоро 4.000 заражених на дан!?
фото: ројтерс

У Аустрији вакцинисано више од 85%, скоро 4.000 заражених на дан!?

У Аустрији се шири и нова мутација коронавируса. Делта варијанта АY 4.2 или “Делта Плус”. Како преноси „Кроне“, већ је откривено више од 30 случајева. Министар здравља Wolfgang Mückstein има тмурну прогнозу.

Мüцкстеин (још) не зна што је тачно покренуло брзо повећање броја инфекција у последњих неколико дана. „То врло пажљиво посматрамо, тренутно нема објашњења зашто је то сада случај.“

Аустрији је до сада против корона вируса вакцинисано 84 одсто наставника, саопштио је данас министар образовања Хајнц Фасман. Код ђака стопа вакцинисаности је највећа у вишим разредима средњих школа, то јест оних од 16 до 19 година, са 61 одсто, док је у нижим свега 22 одсто.

Од 1. новембра на радном месту мора бити осигуран „3Г“ цертификат – доказ о вакцинисању, опоравку или тестирању. Свако ко нема 3Г цертификат на послу мора све време носити маску ФФП2.
Скоро шест милиона ПЦР тестова спроведено је, од почетка нове школске године, у школама широм Аустрије. Спроведено је и више од 10 милиона антигенских тестова. У школама широм Аустрије три пута недељно се тестирају ђаци, пошто се деца до 12 година не вакцинишу, док у вишим разредима само невакцинисани ученици морају да се тестирају.

Други дан за редом више од 3.600 новозаражених

Други дан за редом Аустрије бележи број новозаражених корона вирусом већи од 3.600. Након што је јуче регистровано више од 3.727 новооболелих, у последња 24 сата забележено је 3.648. У последња 24 сата преминуло је 11 особа.

Извор: krone.at, Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Са колонијама нема равноправог бизниса

Са колонијама нема равноправог бизниса

Зашто пројекат рудника литијума Јадар подржава и Европска Комисија Бирократе у Европи добијају информације о …

ЕУ прогласила скакавце храном за људе

ЕУ прогласила скакавце храном за људе

Скакавци су уврштени на европски списак хране у склопу настојања Европске уније за одрживом производњом …

2 Коментара

  1. Ново робовласничко друштво закуцало на Велика врата!

  2. A koliko je kod nas dnevno zaraženih na 7 miliona stanovnika i koliko umrlih (realna cifra je min 100) na dnevnom nivou?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *