У луку Бар стигло замрзнуто месо из 1982. године које је намењено српском тржишту!

У луку Бар стигло замрзнуто месо из 1982. године које је намењено српском тржишту!

0
(0)

БЕОГРАД- Управа царина Републике Србије је добила обавјештење од Управе за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине да су дошли до информације да је у луку Бар у Црној Гори стигао товар замрзнутог меса из 1982. године.

Свим царинарницама је наложено да предузму мјере појачане контроле, како робног, тако и путничког промета са посебним акцентом на граничне и пограничне прелазе према Црној Гори, Македонији, БиХ, као и на административним прелазима према АПКиМ. На граничним прелазима пролазак товара живог или замрзнутог меса ионако није могућ, уколико исти не прати прописана исправа коју издаје гранична ветеринарска инспекција.

Уколико се, пак, ради о покушају кријумчарења, па товар без документације прелази преко алтернативних прелаза, потенцијални кријумчари ће се суочити са мобилним тимовима Одјељења за сузбијање кријумчарења који спроводе тзв. дубинске контроле. Из Управа царина Републике Србије су навели да ће као и до сада учинити све што је у њиховој моћи да се спријечи било какав покушај угрожавања безбједности и здравља грађана, те ће свако месо које не испуњава законом прописане услове, а буде откривено током појачаних контрола, бити одузето и предато у надлежност инспекторима Управе за ветерину на даље поступање, као и до сада.

Нагласили су да су о постојању наведеног товара обавјештени сви царински службеници, како они који се налазе на прелазима, тако и специјални мобилни тимови за сузбијање кријумчарења који ће појачати активности у дубини територије. Навели су ида поред препреке коју чини лично залагање и професионализам свих царинских службеника, Управа царина ће се ослонити и на најсавременију технику, попут мобилних скенера, захваљујући којима ће даља дистрибуција спорног товара бити додатно отежана.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бог се јави! Пливање за Часни крст широм Србије, Црне Горе и РС (видео, фото)

Бог се јави! Пливање за Часни крст широм Србије, Црне Горе и РС (видео, фото)

5 (4) Традиционално пливање за Часни крст поводом великог празника Богојављења одржава се широм Србије, …

Мило Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз

Мило Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз

5 (3) Мило Ђукановић, први човек Црне Горе, прошле недеље био је у изузетно тешком …

4 Коментара

  1. Похапити валснике фирми које су се бавили ре експортом и трајно затворити дотичне фирме и све што су од материјалног и финасиском поседовали пренети у ПиО фонд Србије. Крајње је време да се лажови и лопови науче пословању а не мување и преливање.

  2. opet pošten moj bata . pošten ko i ja. ništa nema porodica, sam go privatnik jedva preživljava. treba im dati pomoć. ko i nama u Požarevcu.

  3. Treba im jebat majku ko rudarima u štrajku.

  4. Bogoslov Svetlana Šćekić

    Davno sam pisala upravo o mesu u Srbija Danas,da se uvozi meso staro i smrznuto decenijama u Crnu Goru i zato isto to meso mora da stize u Srbiju i evo citam, jer u Skupstini Crne Gore je bila rasprava i prigovor opozicije,zasto nas truju sa strnim godinama smrznutim mesom tako da mi je tada dosla misao da to isto meso stize u Srbiju i zato uzgajevaci svinjskog mesa imaju problem sa prodajom mesa i ostalog,tako da nam nasu zdravu ishranu i muku poljoprivrednika stetuju da bi se svercovalo staro premrzavano meso godinama,isto rade i sa mlijekom stocara za otkup,ne placaju im nista.U istom haosu je Srbija,Kosovo i Metohija i Crna Gora,kako to mafija radi,a vlast je isto mafijaska postala,mora se cinjeti nesto!Osnovati domace Poljoprivredne zadruge i da se svi udruze i naravno aako vlast nije kako treba,po volji naroda,zmaci da je narod prevaren i ima pravo mijenjati vlast koja ne radi za interes i korist svog naroda,nego na stetu naroda,pa nismo glupi, narod se pita i Revolucijom mirnom trazit ostavku vlasti,jer su prevarili i pokrali narod.Sve sta je pokradeno mora da se vrati u budzet drzava i da se oduzme sva stecena imovina funkcionera na vlasti koja i Srbiju sa Kosovom i Metohijom i Crnu Goru upropasti i ne zna se gdje je crnje!Ja zivim na sjever Crne Gore,nemam vodu i pijem kisnicu u 21vijek,radila 30g posteno,savjesno iz ljubavi prema pacijentima i sta sam zasluzila a jos rodila tri sina i tri kceri,po novom zakonu ja sam tri penzije zasluzila a primim 144e,jeli to bruka i sramota a radila najtezi posao u zdravstvu Protetiku,gdje je osim znanja dar za umjetnost! Dosta sam opisala stanje,jos mi ranjeno koljeno na Vaskrs,kako ja hodam desnom rukom moram kao da plivam da drzim ravnotezu da ne padnem,od bola u koljeno! A nema hitne sluzbe,izmedju dva grada pa se prepucavaju i nema koristi ni pozvat hitnu pomoc,jer je zdravstvo postalo nula kao sve ostale iinstitucije i CG i Srbija itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend