fbpx

ПОСКУПЉЕЊЕ: Нове акцизе на цигарете – цене као у ЕУ

0
(0)

Министарство финансија припрема акцизни календар за цигарете од 2017. до 2020, како би акцизе на цигарете у Србији биле усклађене са онима у Европској унији.

Како је речено у том министарству, у наредном периоду знаће се тачан износ акциза на цигарете, које би требало да се примењују у 2017. години.

У Министарству финасија су нагласили да се у овом моменту још увек разматра да ли ће се измене Закона о акцизама, односити и на алкохолна пића.

Како су навели, повећање акциза на алкохолна пића, требало би да буде постепено, до постизања минималног нивоа предвиђеног стандардима ЕУ, односно до стицања статуса пуноправног чланства Србије у ЕУ.

„У наредном периоду, план је да се изврше и измене које се односе на опорезивање акцизом алкохолних пића у складу са стандардима ЕУ, јер су постојећа законска решења, која уређују њихово опорезивање уређена на другачији начин у односу на онај који предвиђа стандард ЕУ, због чега је неопходно определити оптималан рок у којем би се предметна решења адекватно имплементирала, а нарочито зато што би то могло да има ефекте на буџетске приходе“, кажу у Министарству финасија.

Мондо,Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ММФ тражи да струја у Србији поскупи

0 (0) Међународни монетарни фонд тражи да Електропривреда Србије до краја јуна 2020. године уради …

Колико ће нас у 2020. коштати регистрација аутомобила?

2.3 (4) Због увећања локалних такси, регистрација у 2020. години ће поскупети, али незнатно. Директор …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *