Србија

У Опову свечано отворен паркинг! (видео)

Пресецањем свечане врпце данас су председник општине др Зоран Тасић и директорка здравствене установе Софија Поповић отворили за употребу плато и паркинг испред зграде Дома здравља Опово. На површини од око 900 квадратних метара постављене су бехатон плоче и уређене зелене површине, тако да је овај простор, поред функционално – употребне намене, добио и естетски квалитет.

Директорка Дома здравља изразила је захвалност локалној самоуправи и истакла значај ове инвестиције за здравствену установу и грађанство.

-Поред претходних реновирања и адаптација здравствених амбуланти у Сакулама и Сефкерину, добили смо један репрезентативан простор и ова инвестиција не само што пуно значи запосленима и пацијентима, већ је и један леп естетски моменат на опште задовољство свих грађана Општине Опово. Надам се новим инвестирањима у здравство, а локалној самоуправи бих упутила захвалност што препознаје наше потребе и инвестира у здравствену заштиту, рекла је Софија Поповић.

За реализацију овог пројекта било је задужено Јавно предузеће „Младост“ Опово заједно са подизвођачима „Грасс Бехатон“ и Бло Гарден“. Директор комуналног предузећа Драган Живковић је задовољан реализацијом пројекта и најављује наставак радова на уређењу центра Опова.

– Наставили смо праксу од прошле године, урадили смо један озбиљан пројекат где смо добили 30 нових паркинг места и плато на 530 квадратних метара што је укупно око 900 квадрата. Могу да кажем да ово није крај овогодишњих инфраструктурних радова, наредна фаза се састоји од уређења састава између Дома здравља и центра тако да ћемо добити једну целину. Мислим да ће по завршетку свих планираних радова Опово имати један лепо урађен центар на коме ћему позавидети и неки већи градови, поручио је директор комуналног предузећа.

Председник општине др Зоран Тасић сматра да је реализацијом овог пројекта добијено на побољшању функционалности примарне здравствене заштите, а такође, најавио и нови пројекат у непосредној близини где ће се изградити пословни простор Гомекса са пратећом инфраструктуром.

-Као што смо и обећали на почетку мандата да ће сви сегменти друштвеног живота за нас бити једнако важни, а овог момента је то област здравства, данас смо отворили велики паркинг простор и плато испред Дома здравља и мислим да ће се отварањем овако великог и важног објекта значајно побољшати примарна здравствена заштита, а с друге стране, центар Опова ће добити један нови изглед. Ово је само почетак или боље да кажем наставак радова са почетка године, очекује нас реализација пројекта на простору који се налази преко пута Дома здравља, а то је изградња још једног паркинг простора и уређење канала од улица Станка Томића до Братства јединства, као и изградња једног великог привредног објекта на 400 квадрата пословног простора где се планира запошљавање 12 лица са територије наше општине, а у питању је Гомекс, што данас и први пут јавно најављујем. До краја септембра очекујем да ће центар Опова бити потпуно уређен, изјавио је председник општине др Зоран Тасић.

На констатацију да је центар Опова, али и осталих места наше општине значајно уређенији и да су утисци посетилаца и туриста изузетно позитивни Тасић даје своје виђење туристичкх потенцијала наше средине.

– Основни наш циљ јесте да Опово, Баранда, Сакуле и Сефкерин добију своје место на туристичкој мапи Војводине и Србије, а једини начин да се то постигне јесте да уређујете центре и насељена места и једноставно људима који долазе овде понудите један прави квалитет. Овог тренутка наш квалитет је чисто и уређено Опово и цела општина, домаћински приступ свим онима који дођу и то је уједно мој позив Београђанима, Новосађанима, Панчевцима, Зрењанинцима и свим грађанима Републике Србије да су добродошли у Опово, поручио је председник општине Опово.

Плато и паркинг испред Дома здравља Опово су завршени, а истовремено настављау се радови на уређењу и поплочавању кишног канала између Дома здравља и центра Опова.

Espreso.rs / Glasopova.rs

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!