fbpx

У Пољској откривено гробље вампира?

0
(0)

Група археолога из Пољске верује да је на локалитету у близини градића Гливице открила гробље на којем су сахрањивани прави вампири.

Остаци које су археолози пронашли откривају да су покојницима пре закопавања главе одвајане од тела, што је ритуал који су људи у давна времена практиковали како би били сигурни да сахрањени не могу да оживе.

Такав начин сахрањивања у причама је најчешће довођен у везу са вампирима. Њихове главе при убиству често би биле одрубљене, а приликом вешања тела би висила на вешалима док се сама не би распадањем одвојила од главе, преноси Дејли телеграф.

У оба случаја глава је у гробу била положена на ноге, а баш су тако била постављени и остаци које су открили пољски археолози. Историчари тврде да је таква пракса била честа код Словена, нарочито у периоду преласка из паганства у хришћанство.

Један од археолога који је учествовао у ископавању, доктор Јацек Пиржак, рекао је како у гробницама није нађен ниједан предмет, накит или нешто слично што би могло да укаже на старост гробова. Због тога је потребно сачекати даље анализе, не би ли се утврдило из ког су века посмртни остаци.

Откриће је дошло као велико изненађење за археологе, који су веровали да ће на локалитету на југу Пољске пронаћи остатке гробница из Другог светског рата.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пољска повлачи своје златне полуге из Банке Енглеске

5 (1) Пољска враћа злато из прекоморских земаља, након што је у прошлој години удвостручила …

Немачка ће по свој прилици морати да исплати заосталу радну штету!

0 (0) Осам деценија након почетка Другог светског рата би питање ратних репарација поново могло …

2 Коментара

  1. Неке колеге од Саве Савановића из села Гљивице 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *