fbpx

У Русији створен препарат за лечење коронавирусне пнеумоније

5
(2)

* Шеф ФМБА Вероника СКВОРЦОВА: „Лек са великом селективношћу блокира цитопатски ефекат коронавируса у ћелијској култури и инхибира његову репликацијуа имуносупресивни ефекат Мефлохина спречава активирање упалног одговора изазваног вирусомДодавањем антибиотика макролида и синтетичких пеницилина не само да спречава стварање секундарног бактеријско-вирусног синдрома, већ и повећава концентрацију антивирусног средства у крвној плазми и плућима»

__________________________________________________________________________

РУСКА Федерална медицинско-биолошка агенција (ФМБА) је представила препарат за лечење коронавирусне инфекције на основу антималаријског лека «Мефлохин».

Навела је да је истраживачки и производни центар «Фармзашчита» разрадио режим лечења узимајући у обзир кинеско и француско искуство.

„Лек са великом селективношћу блокира цитопатски ефекат коронавируса у ћелијској култури и инхибира његову репликацију, а имуносупресивни ефекат Мефлохина спречава активирање упалног одговора изазваног вирусом. Додавањем антибиотика макролида и синтетичких пеницилина не само да спречава стварање секундарног бактеријско-вирусног синдрома, већ и повећава концентрацију антивирусног средства у крвној плазми и плућима „, рекла је шефица ФМБА-е Вероника Скворцова.

Нагласила је да ће ово пружити ефикасан третман за пацијенте са ЦОВИД-19 различите тежине.

Поред тога, на основу Мефлохина развија се ефикасна и сигурна шема за превенцију коронавируса, саопштила је прес служба.

Предлаже се да ове шеме буду укључене у смернице Министарства здравља.

У четвртој, сада важећој верзији препорука Министарства здравља, посебно је ажуриран одељак о лабораторијској дијагностици COVID-19 и проширени су режими лечења лековима.

Наведено је неколико лекова који су коришћени за лечење САРС-а и за које се препоручује да се користе у комбинацији у лечењу нове инфекције.

То су лопинавир + ритонавир, хлороквин, хидроксихлороквин и интерферонски препарати.

У Русији су тренутно у току клиничка испитивања препарата умифеновир, ремдесивир, фавипиравир.

РИА.ру, Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Мадриду «Доктори за истину» Ковид-19 прогласили „лажном пандемијом“

4.6 (520) * Закључак 1: Жртава коронавируса није више од прошлогодишњих смртних случајева од грипа …

ВУЧИЋ: Вакцинисаћемо народ крајем децембра!

2 (4) СНС изнео план за масовну вакцинацију Србије. Председник Србије Александар Вучић рекао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *