У Скопљу ухапшен бивши главни контраобавештајац Владимир Атанасовски

БИВШИ директор Управе за безбедност и контраобавештајне послове Македоније (УБК), Владимир Атанасовски вечерас је ухапшен у Скопљу по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Како су јавили медији, Атансовски је приведен као један од организатора упада у Скупштину Македоније 27. априла прошле године, због којег се групи од 33 учесника већ суди по оптужници за терористичко угрожавање уставног поретка Македоније.

Привођење је Атансовског је затражила тужитељка за организовани криминал Вилма Русковска, пошто су на том суђењу два оптужена сведочила да је Атанасовски био један од организатора и наредбодаваца насиља у парламнету, заједно с бившим начелником за службе УБК прислушковање Николом Бошковским и саветником председника Македоније Синишом Алексоским.

По сведочењу оптужених, управо Атанасовски је организовао упад у Собрање, куповање фантомки за учеснике насиља, обезбедио возило пред зградом парламента из којег су одређени учесници упада узимали оружје.

Русковска је потврдила да је због тог сведочења затражила од кривичног суда у Скопљу да одреди притвор Атансовском.

Атанасовски био је на челу УБК од 1. септембра 2016, неколико месеци пре избора на којима је ВМРО ДПМНЕ изгубила власт, и ту функцију је обављао до јуна 2017.

Факти

Актуелно

Фашистички режим Мила Ђукановића ухапсио Небојшу Медојевића

Посланици опозиционог Демократског фронта (ДФ) су одлучили да ноћ и наредне дане проведу у седишту …

Јавни позив Војсци Србије и МУП-у да похапсе криминалце и велеиздајнике!

Овим путем јавно позивамо Војску Србије и МУП Републике Србије и све њихове припаднике да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons