У Србији је највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи

ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је директни резултат економске политике Српске напредне странке то што је у Србији највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи.

„Показатељи Еуростата, објављени у данашњој штампи, по којима је Србија по социјалној неједнакости на самом зачељу Европе, убедљиво указују на истинитост тврдњи које Народна странка износи месецима“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да је економска политика актуелне власти довела до урушавања средње класе у Србији, драматичног осиромашења радника и до стварања мале касте богатих људи блиске актуелном режиму.

„Озбиљна истраживања и показатељи такође потврђују и наводе Народне странке да просечна плата у Србији није 400 евра, него испод 300 евра, када се урачунају и мања предузећа која не улазе у званични узорак, као и велики број само формално запослених који не примају плату“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да се Народна странка залаже за другачију економску политику која ће водити рачуна о дугорочном и одрживом развоју Србије, а која ће бити заснована на већим инвестицијама, департизованој и ефикасној јавној управи, сузбијању енергетског сиромаштва, као и чувању и добром управљању националним ресурсима.

Факти

Актуелно

КиМ: Због такси цене скочиле 30%, људи пеку хлеб, не купују

Због повећања такси на робе из централне Србије и БиХ поскупели су стратешки прехрамбени артикли …

Око 20 одсто европског становништва живи на ивици сиромаштва

Чак 20 одсто европског становништва живи на ивици сиромаштва и нема редовне оброке, и поред …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons