У Србији се уводе ковид пропуснице од 18 сати!?
фото:ББЦ на српском

У Србији се уводе ковид пропуснице од 18 сати!?

Београдски медији најавили да нас током децембра, пре свега због новогодишњих празника, чека промена важења ковид сертификата. Према тврдњама Вечерњих новости, које се позивају на свој извор из Кризног штаба, њихово важење се помера са 20 часова на 18.

Део лекара у Кризном штабу данима већ истиче да се важење ковид пропусница мора продужити на цео дан. То је, међутим, одбијено и таква опција више није на столу, наводе Новости.“Ковид пропуснице сигурно ће бити једна од главних тема на некој од наредних седница Кризног штаба. Показало се да је њихово увођење дало добар ефекат. Пао је број заражених, а повећава се број вакцинисаних. На основу досадашњих консултација моја је процена да ћемо продужити њихово важење за још два сата. Иде Нова година, која је потенцијално велика опасност, јер ће велики број људи боравити у затвореним објектима“, каже извор из Кризног штаба.

Када је реч о школском распусту, оном зимском чије померање је све извесније, о томе је у понедељак говорио члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић, који је рекао да су две опције на столу, да он почне 15. децембра или 25. „Ближи смо другој опцији“, рекао је он, али и напоменуо да ће се коначна одлука донети у договору са Министарством просвете.

А на питање да ли ће у Србији, као у Аустрији, поново бити уведен локдаун, председник Скупштине Србије Ивица Дачић је нагласио је да о томе одлучује Кризни штаб, односно Влада Србије, али је оценио да је мало вероватно да ће се то догодити. „Тешко да ће се ићи у том смеру“, рекао је Дачић.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Министар Зорана Михајловић свакога дана доказује да је у функцији агента страних интереса у Влади …

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Окупљени на протесту „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ стигли су до зграде …

Један коментар

  1. Фукара остаје фукара,..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *