Насловна / Србија / У току је сукоб мафијашких кланова у врху српске државе
У току је сукоб мафијашких кланова у врху српске државе 1

У току је сукоб мафијашких кланова у врху српске државе

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Дејан Ковачевић каже да су нетачне тврдње Родољуба Миловића, некадашњег начелника те службе, да „није могао да поднесе кривичну пријаву против Златибора Лончара јер је било на тужилаштвима да наложе истрагу“.

„Миловић је најпре као полицијски службеник у време истраге о припадницима земунског клана и потом као начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије у периоду од 2007. до јуна 2014. могао уколико је имао сазнања о наводној повезаности Лончара са припадницима земунског клана да их истражи, прикупи доказе и поднесе кривичну пријаву. За то му није требало тужилаштво“, навео је Ковачевић у саопштењу медијима.

Он додаје да се тужилачка истрага, која подразумева обавезан налог тужилаштва за предузимање било које доказне радње, у Србији спроводи тек од октобра 2013. Пре тога је полиција могла самостално да предузима све доказне радње, наводи Ковачевић.

Начелник УКП каже да се намеће питање зашто Миловић то није учинио током више од деценије колико тврди да је поседовао сазнања о Лончару.

Ковачевић у саопштењу наводи да је Миловић имао бројне сусрете са Љубишом Бухом Чуметом и истиче да Миловић као бивши начелник УКП-а до данас није дао јасне одговоре о својим односима са некадашњим шефом сурчинског клана.

„Остало је недоречено зашто је толики број пута седео са Љубишом Бухом Чуметом, једним од најближих сарадника ‘земунског клана’, у својој канцеларији у МУП-у, као један од најљућих полицијских бораца против ‘земунског клана’. Јавност је свакако остала ускраћена за те одговоре“, каже Ковачевић.

Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Фирма која тренутно уништава Kошутњак је у власништву новог СНС градског урбанисте! 11

Фирма која тренутно уништава Kошутњак је у власништву новог СНС градског урбанисте!

„Kада смо се бавили Kошутњаком, сазнали смо да је носилац израде плана фирма Архитектон, која …

Транспарентност Србија: Изградња метроа са Французима договара се мимо закона! 12

Транспарентност Србија: Изградња метроа са Французима договара се мимо закона!

Транспарентност Србија (ТС) упозорила је данас да ће у изградњу београдског метроа, судећи према најавама …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *