У току је протест Београдског удружења независних такси-предузетника „Бунт“, испред седишта Секретаријата за инспекцијске послове у Улици 27 марта.

Својим возилима, превозници незадовољни радом инспекције и Комуналне милиције блокирали су улицу Старине Новака, на делу од улице Илије Гарашанина до Цвијићеве, као и Београдску улицу од раскрснице са Булеваром краља Александра до Илије Гарашанина.

Блокиране су све четири траке, али је једна остављена слободна за возила Хитне помоћи и ватрогасаца. Колона таксиста ће око 14 часова застати испред зграде Владе да би се одржао говор.

Линије јавног превоза саобраћају се заобилазним трасама.

Подсећамо, таксисти траже да се примењују одредбе Закона о превозу путника у друмском саобраћају који је усвојен децембра прошле године, као и да градки органи раде свој посао на сузбијању нелегалних превозника.

Са захтевом да се стане на пут CarGo и Камеу, од 13 сати на улице у протестну вожњу излазе и око 2000 представника Савеза за ауто такси удружења Србије „Сатус“, Уговорне привредне такси коморе и синдиката такси возача и ауто-превозника „Независност“.

 

Они ће у колонама из Улице омладинских бригада, Кумодрашке, од „Хале пионир“ и са Обреновачког пута код „Темпа“ возити до центра, па онда саобраћати улицама града до 15 сати. Диспечарски центри су престали са престати са радом, па наручивање вожњи неће бити могуће.

Протестне вожње трајаће, према најавама, сваког дана следеће седмице.

Новости.рс
Фото П. Милошевић