Насловна / Србија / Убиство Оливера Ивановића – седам месеци тишине о истрази
Убиство Оливера Ивановића - седам месеци тишине о истрази 1

Убиство Оливера Ивановића – седам месеци тишине о истрази

Ни седам месеци после, не зна се ко је убица, нити налогодавац убиства Оливера Ивановића. Иако су политичари Београда и Приштине више пута изјављивали да имају одређене трагове у вези с тим злочином, надлежна тужилаштва ни једну званичну информацију о току истраге нису саопштила.

После пет хитаца испаљених у Оливера Ивановића, седам месеци одјекује тишина. Ћуте у Приштини, ћуте у Београду, ћути међународна заједница. Супруга убијеног Оливера, Милена Ивановић за Н1 каже да јој се не свиђа што време пролази, а о истрази званичних информација нема.

Сумњиво јој је, како каже и образложење да сигурносне камере на згради Грађанске Иницијативе, испред које је Оливер убијен нису радиле.

„Оливер је поставио те камере на страначким проторијама и ја сам била са њим тог дана кад је сервисирао камере, ја и Богдан смо били с њим, пар недеља или месец дана пре убиства и баш ми је невероватно да камере баш у том тренутку нису радиле, а да су десет минута после прорадиле“, казала је Милена Ивановић.

Истраге о убиству Ивановића засебно воде Приштина и Београд, али и његова супруга, која каже да ће у септембру дати исказ код специјалног тужиоца на Косову, као и да се недавно видела са председником Србије Александром Вучићем, а ускоро очекује сусрет и са министром полиције Небојшом Стефановићем.

Н1: Пошто и Србија води своју истрагу, има ли напретка, шта сте сазнали из разговора са председником?

„Има напретка, али не могу о том да причам, просто и због своје безбедности“, казала је Милена Ивановић.

Ипак, нико од представника Београда и Приштине није разговарао са братом Оливера Ивановића, Мирославом, који ради као судија Апелационог суда Косова. А он у изјави за лист Данас тврди да је Оливерово убиство политичко.

„Дефинитивно, Оливер је политички уклоњен, јер је политички сметао. Не верујем у приче о томе да је тек одабрана жртва с циљем да се постигну одређени ефекти. Ово је било директно усмерено против Оливера, зато је на овај грозан начин уклоњен са политичке сцене и са овог простора“, оценио је Мирослав Ивановић.

У истом интервјуу Мирослав Ивановић каже и да је сасвим могуће да је Оливер убијен као противник поделе Косова.

„Оливер јесте имао другачији политички став о подели и разграничењу и он се о томе већ изјашњавао на много места и прилика. Сад је сасвим јасно и сигурно, јер је он увек износио своје мишљење недвосмислено, јасно и концизно, да је то опонентни став и као такав један од или искључиви разлог за ово што се десило“, рекао је брат Оливера Ивановића.

Ивановићев брат додаје и да би истина о убиству Оливера могла да буде искоришћена за политичку трговину између Приштине, Београда и међународне заједнице.

Док чланови грађанске иницијативе оцењују да неоглашавање о истрази изгледа као да неко жели да то убиство заташка.

Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Случај убијених гардиста 15 година заглављен у предистражном поступку, адвокати породица пишу жалбу суду у Стразбуру 11

Случај убијених гардиста 15 година заглављен у предистражном поступку, адвокати породица пишу жалбу суду у Стразбуру

Истрага о убиству гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића испред војног објекта Kараш на Топчидеру …

Ни после пет месеци нема оптужнице и снимака о несрећи у којој је учествовао Бабић 12

Ни после пет месеци нема оптужнице и снимака о несрећи у којој је учествовао Бабић

Оновно тужилаштво у Нишу (ОЈТ) ни после скоро пет месеци није подигло оптужницу против Дејана …

Један коментар

  1. bice im sudjeno o jednom trosku za sva zlodela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *