fbpx
Насловна / Србија / Република Српска / Зворник мјесецима на удару мигрантског таласа
Зворник мјесецима на удару мигрантског таласа 1

Зворник мјесецима на удару мигрантског таласа

Зворник је и даље једна од главних мигрантских рута. Од почетка године на подручју Полицијске управе Зворник, откривено је 357 илегалних миграната, који су из правца Србије ушли у БиХ. Само у јулу, припадници јединице граничне полиције Зворник, од те намјере, одвратили су 725 људи.
Мигранти се на све могуће начине довијају да сами или уз помоћ кријумчара, пређу преко ријеке Дрине из сусједне Србије и свој пут, преко Зворника, наставе ка Хрватској, односно Западној Европи.

„У мјесецу августу смањен је број евидентираних лица која су илегално прешла границу. Полицијски службеници су у сарадњи са граничном полицијом предузели појачане мјере и радње у циљу спречавања илегалног преласка државне границе“, изјавио је Миљан Бобар, портпарол Полицијске управе Зворник.

Мигранти најчешће бивају откривени у пограничним зворничким селима и углавном је ријеч о млађим мушкарцима без докумената. Грађани истичу да се не задржавају на улицама.

„Зворник је и даље само транзитна рута, а надамо се да ће овај проблем бити што прије ријешен“, истиче градоначелник Зоран Стевановић и додаје да би најбоље било да се у потпуности спријечи било какав улазак миграната.

„Мислим да смо урадили доста посла када је у питању едукација наших суграђана да не би евентуално сошло до инцидента“, рекао је он.

Због повећаног прилива миграната на подручју Теренског центра Бијељина, у чијој надлежности је и Зворник, Служба за послове са странцима БиХ организоваће рад и током викенда.

РТРС.тв

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Казуј стрина, где је Дрина! 11

Казуј стрина, где је Дрина!

Глас који одјекне преко разгласа најављује полазак аутобуса и неком од њих прекине сан. Такав …

Београд: Мигрантска мафија наставља да терорише и касапи мигранте 12

Београд: Мигрантска мафија наставља да терорише и касапи мигранте

У сукобу миграната који се догодио у ноћи између уторка и среде у центру Београда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *