fbpx

Ухапсили деду од 86 година јер није покосио траву!

0
(0)

БЕОГРАД – Милиција тренира строгоћу!

Полиција у Ваљеву пре петнаестак дана ухапсила је деку Здравка Павловића (86) из села Брезовица код Уба због неизмирене казне у износу од 5.000 динара!

Покосио на време

Његов син Никола Павловић каже да не може да верује да, у време када криминалци слободно шетају улицама, полиција пет дана у затвору држи немоћног старца од скоро 90 година, и то због непокошене траве.

– Све је почело кад је добио упозорење од општине да мора да уреди растиње на поседу који се налази између пута и њива. Назначили су датум до када то мора да се изврши и он је то урадио у предвиђеном року. Међутим, ипак је добио новчану казну за неизвршење обавезе у износу од 5.000 динара. Наравно да није хтео да је плати, пошто је на време урадио то што се од њега тражило – објашњава млађи Павловић и наглашава да је његов отац поштен сељак који никад никоме није учинио ништа нажао и који није имао сукобе са законом.

Са малолетницима

Како додаје, невероватно је да због такве небулозе у његов дом долазе два полицајца, који јадног старца трпају у марицу и возе у притвор у Ваљево.
– У затвору, и то у Каз­нено поправном заводу за малолетнике, несрећник је провео пет дана. Тамо је био атракција, чак је и управник изразио жељу да га види – каже Никола.

Због овог растиња је Здравко завршио на робији
Због овог растиња је Здравко завршио на робији

У МУП су рекли да не знају зашто је Павловић ухапшен и да је за то надлежан Прекршајни суд у Ваљеву.
– Прекршајни суд Ваљево, одељење у Убу, доставио је тамошњој полицијској станици кажњеног Здравка Павловића у Казнено поправни завод Ваљево на основу правоснажног и извршног решења тог суда – саопштили су у полицији.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ваљевци одали пошту пилоту-хероју: Обележена годишњица погибије Миленка Павловића

5 (1) Прелет “мига 29”, над Ваљевом, у понедељак, четири минута после поднева, обележио је …

Ваљево: Деку инвалида од 80 год као криминалца у марици спроводе код судије (видео)

5 (16) Човек је поштовао сва правила. Сам живи, помешао је термине кад може лице …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *