Насловна / Свет / Хелм / Ујаци увукли рогове и отворили Батровац за српске камионе јер би им у супротном био збрисан извоз у Србију од кога живе
Ујаци увукли рогове и отворили Батровац за српске камионе јер би им у супротном био збрисан извоз у Србију од кога живе 1

Ујаци увукли рогове и отворили Батровац за српске камионе јер би им у супротном био збрисан извоз у Србију од кога живе

Министарство финансија саопштило је да је око 16,15 у потпуности одблокиран гранични прелаз Батровци ка Хрватској.

Позивајући се на информације са терена, у саопштењу Министарства се наводи да то значи да ће камиони, који стоје у колони дугој око 12 километара, ускоро моћи да изађу из земље и наставе пут ка крајњем одредишту.

Како је Тањугу рекао шеф Царинске испостве Батровци Ненад Вукчевић до деблокаде је дошло након што је хрватска полиција обавестила српску да саобраћај може да се одвија несметано и важи за све.

Он је, међутим, додао да није било никаквог објашњења за блокаду саобраћаја која је трајала од викенда.

Вукчевић је навео је да су возачи камиона почели да губе стрпљење и да неки од њих покушавају да изадју из колоне, мада за то нема довољно маневарског простора.

“Уколико колеге са хрватске стране буду почеле да раде појачаним темпом, за нервозом више неће бити потребе, јер можемо очекивати потпуну нормализацију промета робе преко овог прелаза у року од око 24 часа“, нагласио је Вукчевић.

Према сазнањима Вечерњег листа, Влада Хрватске је одлучила да ће царина пуштати преко границе на Бајакову сву кварљиву робу, пошто су хрватски предузетници упозорили да би затварање границе због избегличке кризе нанело милионске штете хрватској економији.

Хрватске власти су због мигрантске кризе обуставиле саобраћај за камионе преко прелаза Батровци – Бајаково, а блокада је десетак сати важила и у другом смеру.

Одлука Хрватске да заустави теретни саобраћај довела је до размене оштрих речи највиших државних званичника Србије и Хрватске, а Србија је најавила одговор уколико Хрватска не одустане од блокаде.

Прелаз Батровци је иначе једини отворен за путничка возила на граници Србије и Хрватске, а путничка возила се задржавају од 15 до 30 минута.

Б92

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

КАТАСТРОФА! Спољно-трговински дефицит порастао 11,7% у односу на прошлу годину 11

КАТАСТРОФА! Спољно-трговински дефицит порастао 11,7% у односу на прошлу годину

Укупна спољнотрговинска робна размена Србије у јануару и фебруару 2019. порасла је за 9,8 одсто …

Усаглашен текст Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније 12

Усаглашен текст Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар трговине Евроазијске уније …

2 Коментара

  1. Милан Топлица

    Ма то су „наши“ најближи рођаци , и зато ми у Србији говримо ; Ујо мој , Ујо мој ….

  2. Ne treba da najavljuju odgovor, vec da momentalno odgovore kontramerama. Ovako smo samo mi imali stete nekoliko dana !!! Glupi idioti nas „vode“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *