fbpx

Уљари нису примили 23 плате, ускоро блокада Крушевца

0
(0)

Радници крушевачке Фабрике уља протестовали су испред Скупштине Града тражећи од градоначелника Крушевца да им закаже хитан састанак са министром привреде Сашом Радуловићем.

Представници Асоцијације слободних и независних синдката (АСНС) уљаре истакли су незадовољство због дуговања 23 плате. Како су навели последњих 10.000 динара примили су у мају, а у августу су по захтеву Министарства привреде сачинили социјлани програм, али им је потом речено да прво треба да се нађе стратешки партнер.

„Чекање на стратешког партнера значи још годину дана, а ми не можемо да издржимо ни месец, ни недељу, исцрпљени смо, агонија траје годинама, систем нас не види, фабрика није добила ни динар државних субвенција, нису нам дали ни помоћ из Робних резерви за
производњу“, казао је председник АСНС уљаре Нешко Гајић.

Он је прецизирао да радници Фабрике уља траже хитан састанак са министром привреде Србије, са којим би разговарали о хитној финансијској помоћи за раднике, решавању питања социјалног програма и заостале 23 плате, као и овери здравстевних књижица и повезивању радног стажа.

Гајић је упитао „да ли радници треба да се запале или да изврше колективно самоубиство да би неко реаговао“.

Градоначелник Крушевца Братислав Гашић обећао је радницима да ће њихов захтев за пријем код министра Радуловића проследити ресорном министарству.

 

Бета

фото: Бета/Д. Г./АВ 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције

3 (2) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд“ (ПKБ) блокираће сутра на по сат …

Радници ПKБ блокирали саобраћај у Београду, траже надокнаду за акције у Председништву Србије

5 (3) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд (ПKБ) су и данас у Београду …

Један коментар

  1. 23 plate? Pa, jesu li oni normalni, posle prvog nenaplaćenog dinara morali su se dići i tražiti svoj novac, nema tu priče … 23 plate, 23 meseca, alo, bre, pa od čega su do sada živeli, od čega, bre … jesu li oni jeli bunike?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *