fbpx

Искеширали сте 100 милиона евра да би арапима финансирали половне авионе а Петница треба да нестане, јел да?

0
(0)

Програми за 2014. годину у Истраживачкој станици Петница биће угрожени уколико Министарство просвете не одреди барем рок у ком ће уплатити новац Петници.

У Петници с нестрпљењем чекају наредну седницу скупштинског Одбора за образовање, заказану за сутра, када би надлежни из Министарства просвете, науке и технолошког развоја требало да понуде макар рок у којем ће уплатити планираних 28 милиона динара неопходних за основно функционисање Истраживачке станице.

– Министарство је на потезу јер је од Владе Србије добило новац намењен Петници. Ово није први пут да се новац уплаћен одређеном кориснику преусмери негде уместо ономе коме је Влада одредила. Министар Томислав Јовановић је прошле недеље најавио да ће новац бити уплаћен, а сада очекујемо да чујемо и када ће се то десити – каже за “Блиц” Вигор Мајић, директор Петнице.

Мајић напомиње да је у Петницу стигла мања група истраживача, али да је већина јесењих семинара отказана.

– Уколико новац који нам је одређен не буде уплаћен, то ће угрозити и систем пријављивања талентованих ђака за наредну годину, јер немамо новца за штампање материјала неопходних за пријаве. У том случају све пријаве ћемо морати да примамо искључиво електронским путем, али то ће аутоматски искључити талентоване ученике из школа у унутрашњости, који још немају могућности да се онлајн пријављују – наводи Мајић.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

И Лондон поред Вашингтона улаже у „супротстављање малигном утицају“ Русије на Балкану

0 (0) Велика Британија ће издвојити 18 милиона фунти за „борбу против дезинформација и лажних …

Информер добио 3 МИЛИОНА од Државне лутрије Србије!

0 (0) Kомпанија Инсајдер тим, која издаје таблоид Информер, добила је скоро три милиона динара …

2 Коментара

  1. Па ионако су у ту петницу ишла деца истакнутих политичара и директора знам једне од тих дир.завода за спец.рех.Термал . Љубић из Нс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *