Насловна / Србија / Друштво / Управни одбор РТС-а да се спреми да сноси кривичну одговорност због ширења лажи и дезинформисања јавности!
Управни одбор РТС-а да се спреми да сноси кривичну одговорност због ширења лажи и дезинформисања јавности! 1

Управни одбор РТС-а да се спреми да сноси кривичну одговорност због ширења лажи и дезинформисања јавности!

УПРАВНИ одбор Радио телевизије Србије саопштио је данас да РТС као јавни медијски сервис не сме да постане полигон за насилне политичке обрачуне политичких актера.

    "Сваки покушај насилног утицаја на уређивачку политику руши темеље на којима почива идеја о јавном медијском сервису као једном од стубова демократског друштва", наводи се у саопштењу.

    Како се наводи, УО РТС има законску обавезу да штити уређивачку независност уредника и слободу новинара и из тог разлога бескомпромисно осуде синоћни насилни упад у зграду РТС и покушај да се насилно утиче на уређивање програма.

    УО РТС је позвао Европску асоцијацију јавних медијских сервиса и све остале међународне и домаће институције као и демократски оријентисане појединце да дају подршку РТС за право на слободу уређивања без притисака физичким насиљем.

    Председник УО РТС-а Владимир Вулетић рекао је, гостујући у Дневнику, да "држава мора да учини све да не дозволи да установа као што је јавни медијски сервис буде изложена онаквој врсти напада као што је био синоћ".

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

АНКЕТА: Александар Вучић је нови синоним за издају код Срба! 11

АНКЕТА: Александар Вучић је нови синоним за издају код Срба!

Јуче смо током дана поставили питање нашим читаоцима и пријатељима „Кад неко каже издаја, на …

ЖВАЛОЊА! Твоје године се неће рачунати ни у гигабајтима ни у митовима већ РЕШЕТКАМА! 12

ЖВАЛОЊА! Твоје године се неће рачунати ни у гигабајтима ни у митовима већ РЕШЕТКАМА!

Београд — Важно је постати део ЕУ, али је важније, преживети и обезбедити сигурну будућност …

Један коментар

 1. buljo sevicu, buljosevicu, pare mi otimas, satanisticke nauke i ludog cara samozvanog za moje pare reklamiras a ja niti televizor imam, nit majmune i zmije i azdaje gledam i za njihovo kreveljenje ni prebijeni dinar nedam. — mande se jedan od alibabovih razbojnika biti, da se ne desi da tebe neki buljo sevic uzima a ne pita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *