Уредник и директор Информера у бизнису са малином зарадио милионе!

Вучићевић и Дамир Драгић власници су 50 одсто фирме „Ледена Лозица“, хладњаче која се бави откупом малина

Драган Ј. Вучићевић, главни и одговорни уредник провладиног таблоида Информер и директор овог дневног листа Дамир Драгић, власници су 50 одсто фирме „Ледена Лозица“, хладњаче која се бави откупом малина.

Уз Еспресо апликацију ни једна друга вам неће требати. Инсталирајте и проверите зашто!

Иако се о овој информацији шушкало протеклих недеља она је добила потврду захваљујући друштвеним мрежама, тачније Твитеру, на коме се појавио следећи твит:


Такође, увидом у Агенцију за привредне регистре (АПР), Друштво за производњу, промет и услуге „Ледена Лозица“ д.о.о. из Лознице, од 1. јануара до 31. децембра 2016. године имало је пословни приход од преко 164 милиона динара (по садашњем курсу од 120 динара за евро то је 1.37 милиона евра).

фото: АПР принтсцреен

Занимљиво је, с друге стране, да су уредник и директор једног дневног листа у послу чији је задатак да истинито извештава о проблему с откупном ценом малина и сходно томе протестима малинара, који су незадовољни откупном ценом коју им држава нуди.

Како Информер пише о овој тематици може се видети нпр. и из текста под насловом „Недимовић: Цену малине диктирају инострани купци“, објављеног 24. јула ове године. У том тексту се цитира министар пољопривреде Бранислав Недимовић који каже да тржиште опредељује и диктира цене, а да је тражња за малином на Западу мања.

 

фото: Фонет

На трећој страни, међу људима упућеним у овај посао може се чути да се велике количине малина пласирају у Русију, а управо су Вучићевић и Информер отворено русофилски. Колико је ту реч о приватним симпатијама, а колико о пословним интересима, процените сами.

– У проблему који малинари имају с откупљивачима налази се скуп фирми међу којима је и „Ледена Лозица“, у којој Вучићевић и Драгић имају по 25 одсто власничког удела. Њих двојица су иначе у цео бизнис ушли с по 3.000 динара уписаног новчаног капитала – каже извор Еспреса.

Према његовим речима, ниском ценом малина штите се интереси власника и директора Информера, али и многих других, знаних и незнаних у овом послу.

Коментар на ову тему покушали смо да добијемо и од власника, и од дирекора Информера. Драган Вучићевић се није јављао на позиве наших новинара, док је Дамир Драгић, додуше љубазним тоном, одбио да саслуша наше питање.

(Еспресо.рс)

Актуелно

Непријатно изненађење за купце – месо све скупље

Последњих дана непријатно изненађење за купце у месарама – свињетина и јунетина све су скупље. …

ММФ: Јефтиније гориво у Србији нам није приоритет

Шеф мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију Џејмс Руф изјавио је да сматра да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons