fbpx

Уставни суд: Уредба о контроли преласка административне линије према КиМ је неуставна

0
(0)

Београд — Уставни суд Србије утврдио је да није у сагласности са Уставом Уредба о контроли преласка административне линије према Аутономној покрајини Косово и Метохија.

Ова информација се појавила на сајту суда и у њој се, међутим, наводи и да је Уставни суд на седници 26. марта „одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене Уредбе“.

Поменутом Уредбом Владе Србије из 2011. године прописани су услови за прелазак преко административне линије према АП КИМ, затим кретање и боравак на административној линији, као и мере које се могу предузети против лица која поступају супротно њеним одредбама.

Иницијативу за оцену уставности тог акта поднела је Демократска странка Србије, која истовремено оспорава и низ других уредби које се тичу регулисања косовских питања.

На истој седници Уставни суд је одбацио иницијативу за покретање поступка оцене уставности Одлуке о прихватању Извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујуци процес имплементације постигнутих договора, као и за оцену уставности Закључка Владе од 22. априла 2013. године, којим је она прихватила први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа.

Иницијативу за оспоравање Одлуке и Закључка владе поднели су 2013. посланичка група ДСС и народни посланици Миодраг Николић, Борислав Пелевић, Марјан Ристичевић и Никола Тулимировић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

9 Коментара

  1. Treba sravniti sa zemljom obe strane punkta bez obzira na zrtve.

  2. Vučiću pederu, vidiš šta kaže Ustavni sud. A ti napravio državnu granici prema autonomnoj pokrajini.

  3. E DRAGI MOJI PRIJATELJI KOLIKO IMAMO UREDBI I OSTALIH KOMANDI KOJE NAM IZDAJU, A NISU SA USTAVOM I ZAKONIMA?

  4. I STA CEMO SADA DA RADIMO …………..KO CE ODGOVARATI ?

  5. SREĆA NAŠA DA SU NAM SUDOVI BRZI I EFIKASNI ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *