Вацлав Клаус: Европа је већ у рату, а непријатељ нам је и Ангела Меркел

Вацлав Клаус: Европа је већ у рату, а непријатељ нам је и Ангела Меркел

Бивши председник Чешке Вацлав Клаус упозорио је да је Европа већ у рату и да на једној страни стоје слободе, традиционалне вредности, породица, суверене националне државе којима су непријатељи немачка канцеларка Ангела Меркел, шеф Европске комисије Жан Клод Јункер, масовна миграција, политичка коректност, борба за људска права, родна равноправност и агресивни хомосексуалци.

Клаус је у среду дошао на митинг радикалне Алтернативе за Немачку (АфД) у Хофхајм близу Франкфурта да подржи немачке националисте у кампањи пред септембарске парламентарне изборе у Немачкој.

“Без претеривања се данас може говорити да је Европа у рату. Борбене трупе на обе стране су нам свим добро познате. На једној страни, а то је моја страна, стоје слобода, демократија, традиционална породица и нормално људско понашање уобичајено током историје, суверенитет европских националних држава, патриотизам, инострана путовања и боравак уместо миграције”, обратио се Клаус активистима АфД, јављају данас чешки медији.

Клаус је ту своју страну описао као ненасилну, љубазну и спремну за дискусију, док је непријатеље, међу које је уврстио и Ангелу Меркел окарактерисао као арогантне и агресивне.

“На другој страни стоји политичка коректност, мултикултурно друштво, борба за људска права, феминизам, родна равноправност и агресивност хомосексуалаца, масовна миграција, госпођа Меркел, господа Шулц и Јункер, принудна, неспонтана унификација, централизација, хармонизација и стандардизација Европе”, рекао је у Немачкој на митингу националиста бивши чешки председник.

Клаус је поново искористио прилику да упозори, што доследно чини од избијања миграцијске кризе 2015. године, да масовна миграција угрожава европску цивилизацију и културу.

Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

БиХ НИКАДА неће бити део Калифата а ти Бакире плашиш јежа голом гузицом!

БиХ НИКАДА неће бити део Калифата а ти Бакире плашиш јежа голом гузицом!

Лидер СДА Бакир Изетбеговић је изјавио да је међународна заједница имала низ других и много …

Цена природног гаса у Европи побија све рекорде – достигла 2.150 долара

Цена природног гаса у Европи побија све рекорде – достигла 2.150 долара

Цена гаса у Европи први пут у историји достигла је чак 2.150 долара за хиљаду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *