Насловна / Свет / Европа / Варшава: Пољска има право на одштету од Берлина
Варшава: Пољска има право на одштету од Берлина 1

Варшава: Пољска има право на одштету од Берлина

Посланик владајуће пољске партије Аркадиуш Муларчик изјавио је данас да, супротно тврдњама Немачке, не постоји ниједан документ или евиденција који показују да се његова земља икада одрекла права да од Немачке тражи одштету због губитака које је претрпела у Другом светском рату.

Берлин инсистира да се Пољска одрекла таквих права 1953. године, док је била под контролом Москве.

Муларчик је, међутим, изјавио за АП да то није поткрепљено доказима, а копија белешке из 1953. коју је потписао тадашњи пољски лидер није правно обавезујућа.

Он верује да би повећање одштете побољшало билатералне односе са Берлином и рекао да Пољска није адекватно обештећена за људске и материјалне губитке које је претрпела током немачке нацистичке окупације.

Муларчик, иначе, предводи тим стручњака који обрачунава губитке и намерава да их представи Немачкој.

Танјуг, Вестионлине

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Атина ће од Немачке затражити 309 милијарди евра ратних репарација 11

Атина ће од Немачке затражити 309 милијарди евра ратних репарација

* Грци могу имати и додатни захтев: одштету за умирања у два светска рата од глади …

Немачка прво да нам исплати ратну одштету за I и II Светски рат па нека онда дође да нам сере где ће да нам буду границе! 12

Немачка прво да нам исплати ратну одштету за I и II Светски рат па нека онда дође да нам сере где ће да нам буду границе!

Беч – Циљ предстојеће регионалне конференције у Берлину о Западном Балкану је да се „сахрани” план …

2 Коментара

  1. Изузетно важна тема. Пољском захтеву претходи недавно донети амерички закон по којем је Пољска обавезна америчким чојзн пипл да плати 300млрд$ накнаде за имовину и штету за време НациГерманије. Закон 447 или https://pravdoiskatel77.livejournal.com/12989815.html
    Како објаснити онда горњу „правду“?

    • Морате да схватите да централа чојзн пипл пушта Германију низ воду. Директно се то манифестује са уличним бојкотима где се види парола „Никад више Германија“! Значи амерички сионисти помажу Пољској да наплати ту штету (коју пољски евреји, пардон, нисте ваљда мислили да Пољском управљају пољаци неевреји??. Пробудите се…) која је процењена на непуних 1000 млрд$.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *