понедељак , 23 новембра 2020

ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ ОЛОШ поново лобира за стварање Велике Албаније!

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић истакао је, говорећи о Косову и Метохији, рекао је да је једини начин да се реши проблем Космета, јесте да се постигне договор.

Преносимо вам неке сегменте интервјуа који је Вучић дао за “Еспресо”

* Највише се оперише термином разграничење Косова, да то у ствари значи размену територија – југ Србије за север Косова. Ако бисте могли што конкретније, молим вас.

– Па, не могу да будем што конкретнији пошто ја то никад нисам рекао на тај начин.

* Шта сте рекли?

– Сад ћу да вам објасним. Успостављање границе између нас и Албанаца…

* Ако успоставимо границу то значи да смо их признали.

– Чекајте, чекајте, моје питање за вас је да ли ви мислите да овако можемо још сто година? Да ли ви хоћете да решите проблем или нећете? Хоћете да га оставимо вашој и нашој деци, хоћете да они сутра иду у ровове? Ја не бих волео да моје дете иде у ров. Ја бих желео да моје дете, и једно и друго и треће, могу да размишљају о томе какву ће будућност да имају, и ово које је сад за војску од 21 године и овај мали с годину и по дана. Шта је то што Србија има на Косову, пошто сам слушао приче како сам најгори и највећи издајник и не знам ни ја шта све, и то ми говоре људи у чије време је Косово добило независност. Молим вас, одговорите ми на питање у које време у које године је Косово прогласило независност?.

* То сви знамо.

– Кад?

* 2008. године.

– 2008. године. Ми чак ни не знамо кад нам се то догодило. Дакле, то је био наш одговор 2008. године. А како је то изгледало? Један је отишао у Румунију, други је одржао протест овде који се завршио општом медијском агонијом око патика за Косово, да вас подсетим. Је л тако било?

* Да.

– То је тако било у њихово време, а 2009. године смо Србе избацили из Уједињених нација и увели у Евопу и европске пореговоре. 2010. године долазимо до најкатастрофалније одлуке, а то је да упутимо писмо Међународном суду правде и питамо да ли је декларација о проглашењу косовске независности илегална или не и добијемо одоговор да није илегална. Да су Албанци били паметни, на Савету безбедности да су се само тога држали, а не оног где сам их дочекао и ухватио и лако их победио, Ахтисаријевог плана и свега другог, нама би било много теже. Још чувам делић одговора и нећу вам га рећи сад да бих могао Албанцима да одговорим на међународној сцени кад буду потегли следећи пут, али су нам ту одговори најтањи. Одговори су нам најтањи захваљујући одговорности оних који би данас неком да соле памет. Али, дајте да се вратимо на стратешко питање, а оно гласи: а шта је то што ми хоћемо? Кажите ми, шта је то? Чини ми се да се сви слажемо да хоћемо да имамо мир. Је л’ тако?

* Наравно.

– Ако је наравно, не постоји другачије решење осим да постигнемо неки споразум.

* Какав споразум?

– Ма, било какав споразум да имамо, који ће да прихвате Срби и Албанци, то доноси мир. Другачије мира нема, разумите то. Разумите ме људи и понашајте се одоговорно сви и схватите да је то једино што је могуће. Ако немате споразум Албанци ће бити још нервознији. Они су мислили да су све завршили још 2008. А онда је неки Вучић чудом чуда у 2013. години успео поново да врати Србију у игру и зато су нервозни. Зато сад хоће да завршавају све то. Ја вас питам, а шта ћемо да радимо? Шта ћете ви да радите ако сутрадан крену на Винку Мариновић у Клини, шта ћемо ми да радимо?

* Шта можемо да урадимо?

– Кажем вам да могу да покушавам да постигнем споразум и да је њима тешко да објасне у свету напад на Винку Мариновић. Питам вас, пошто су сви јунаци и пошто сви све знају, кажите ми, шта радимо у том случају? Пошто у оближњој Пећи у овом тренутку имамо 110.000 Албанаца и осморо Срба. Кажите ми људи конкретно, пошто сви све знате, само нико неће да каже истину.

* Шта је истина?

– Иситина је да на Косову није све албанско и истина је да на Косову није све српско и истина је да морамо да постигнемо компромис. Онај ко то не разуме увешће Србију у највећу трагедију из које ћемо изаћи поражени, горе поражени него икад. Ако то људи не разумеју, а видим да не разумеју, ја такође с тим немам проблем. Али, ја да водим политику у будућности која ће Србију да уведе у најтеже трагедије, ја то нећу. Србији ћу да подижем национални понос и национално достојанство, да добијемо више него што смо имали раније. Много више него што смо имали у време оних који су све погубили. Да заштитимо наш народ на Косову и Метохији, али и на свим другим местима. Да се Срби подигну и осећају да су свој на своме и да имају заштиту своје Србије. А да уводим Србију у ратове и сукобе из коијх не можемо да изађемо као победници, то нећу. Знам шта је то што они не могу нама и не плашим се ни албанске војске, ни било кога, иако боље да вам не причам каква нам је остала војска пре шест година кад сам био министар одбране. Тад смо имали мигова нула до један. У фебруару и марту имаћемо 14 двадесетдеветки. Знате ли пошто је тај један апарат с опремом? Немојте рачунати испод 60 милиона евра, па пута 14, скоро милијарда. А хеликоптере? Имали смо неколико, сви старији, не причам о Газелама, причам о овим већим МИ-8 и МИ-17, три или четири. Сад ћемо добити два нова МИ-17, купили све, платили. Затим, нових девет Х-145, то је оно што су Хрвати назвали „Вучићеве ђавоље кочије“, то је један од најмоћнијих ратних хеликоптера руске производње и још три нова МИ-17 који су нам важни транспортни хеликоптери. Нећу да причам о Лазарима и Норама. Па, погледајте само напредак.
* Да ли вас погађа кад чујете: „Вучића Запад држи док не потпише предају Косова, а онда ће да га пустити низ воду“?

– Мене Запад држи? Слушао сам и како ме мрзи Русија, па сам се више пута срео с Путином него сви председници и премијери Србије пре мене заједно. Је л’ то чињеница или није?

* Има ли неко у опозицији с ким бисте многли да сарађујете? Да ли бисте могли да издвојите једног човека и да кажете – он је разуман човек, с њим може да се разговара?

– Свуда има разумних људи.

* Ко је тај с ким бисте могли да разговарате?

– Ја са свима могу да разговарам ко је пристојан, они који нису с њима не желим да разговарам, нити да се додворавам. Само са објасним моју позицију. Моја позиција је, мислим, веома поштена и фер. Зашто сам ја једина мета напада најбруталнијих напада ових кретена најгорих?

* Хоће ли бити избора у овој години и која је ваша порука за грађане?

– Не искључујем ту могућност, јер у марту или априлу улазимо у изборну годину и то није ништа ванредно. Очигледно сви мисле да су много снажни и да могу да побеђују. Мислим да на изборе можемо да идемо. Има идеје унутар странке да ја водим изборну листу СНС пре него што дође неко други. Чини ми се да би им то могло донети убедљивије резултате. Али много је важније видети шта је у интересу грађана Србије. А њима желим добру 2019, да буде не мање успешна него 2018. година у историјском смислу, као и у погледу нашег екононског раста, смањења јавног дуга и обезбеђивања боље будућности нашој деци. Желим им да сви заједно сачувамо мир, да имамо више рационалног него ирационалног приступа у решавању проблема. Да сви заједно имамо више, јер ако будемо радили више, онда ће све ове мјое жеље бити оставарене. Ако не будемо радили више, џаба нам све ово што сам пожелео, јер ништа с неба не пада. Добро здравље, среће и наравно, памет.

Новости онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Томислав Kрсмановић – Дубока држава постоји и код нас, ево како влада! (видео)

5 (2) Гост Славија инфо тв био је Томислав Kрсмановић писац и борац за људска …

Бурно у Kосовској Митровици: Грађани чувају апотеке од шиптарске полиције (видео)

5 (5) У центру Северне Митровице, испред једне од апотека негодовала је група грађана, а …

2 Коментара

  1. drogirani majmun iz cipuljica trebalo bi da shvati, al ne moze malouman, da je otisao predaleko i da po dobru se ovo nece zavrsiti, pa i da pobegne u brazil, dzaba. — na prvi pogled se vidi da je to tezak dusevni bolesnik, necovek i smrad iz pakla izgmizali, da ga sretnem na ulici dao bi mu par banki da moze leba kupiti. — al uvatili ga kumovi pa pljackaju a on uz njih ko sipka uz bubanj, ko odgovorno lice, a oni za uzvrat su kumi uvek pomoc na telefonu. — njonja umislio da je strateg i marsal, graditelj vavilonskih kula i gradova, mudrac nad mudracima i car nad carevima i ko zna sta sve jos, a u stvari gomila govana, koju je gadno i pogledati a kamo li se s njim, nedaj Boze, rukovati. — ko sto reko dzaba budali govoriti il suditi al pogan je pa ga treba duboko zakopati il u amazoniji piranama za rucak sertvirati. — PU — al nije on sam, dotumaralo tog smrada iz bosne i ustasluka, prevalitane, mnogo i premnogo; od zlikovca cede pa do debelog zlikovackog instruktora, et cetera, et cetera. — imace ovde posla za povecu kafileriju ekoloski obraditi svu ovu keradiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend