Насловна / Србија / ВЕЛЕИЗДАЈНИК изјавио да НЕ ЗНА где су границе између Србије и Албаније
ВЕЛЕИЗДАЈНИК изјавио да НЕ ЗНА где су границе између Србије и Албаније 1

ВЕЛЕИЗДАЈНИК изјавио да НЕ ЗНА где су границе између Србије и Албаније

Упитан шта значи термин разграничење Србије и Косова, председник Србије изјавио да се ради о тачном утврђивању граница између Србије и косова.

„Да ли су те границе тамо где ми кажемо или Албанци, тамо где кажу Руси или тамо где кажу Американци, где кажу Кинези или Немци…Ми не знамо, и нико у свету тачно и не зна где су границе“, казао је Александар Вучић на конференцији за медије.

На питање новинаре шта је конкретно мислио када је предлагао разграничење и да ли би то значило да Србија задржи север Косова, а Косово добије три општине на југу централне Србије, Вучић је рекао да је желео да се утврди граница између Срба и Албанаца, за коју сада нико не зна где је, јер се разликује шта о томе мисле Русија и Америка, Кина и Немачка, Срби и Албанци.

„Нико у свету не зна где су границе и ја сам сматрао да је важно да зарад будућности то сазнамо, да имамо мир и стабилност са Албанцима за наредних 100 или 200 година. Нисам успео, јер градјани сматрају да је боље да смо ни на небу ни на земљи. Ја мислим да је то погрешно, али је моје да поштујем вољу народа“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је, упркос свему, вољан да настави разговоре са косовским председником Хашимом Тачијем, па и у Паризу 11. новембра, али да му је мало чудно шта ће Тачи да ради тамо, с обзиром да се ради о обележавању завршетка Првог светског рата и да у свечаности учествују силе победнице и учесници тог сукоба.

Вучић је рекао да му сметају поједини гласови из међународне заједнице које се противе промени граница и тврде да се тиме отвара Пандорина кутија.

„Кажу да су против граница а нико не зна где су. Осим ако су за њих границе садашње границе независног Косова? А ја им кажем: ‘Ево, ми никада нећемо да признамо границе независног Косова’. И шта ћемо сад? Они кажу да ћемо тако отворити Пандорину кутију. А они су то урадили 2008. године са Косовом, или 2006. године и пре тога 90-их година. И на то нема одговора“, рекао је он.

Поновио је да ће увек разговарати са свима и трудити се да омогући договор, али да му не изгледа да ће то бити могуће за три дана или три месеца.

Србин.инфо

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

"Отаџбина": Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића 11

„Отаџбина“: Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића

Заједничка акција Косовске полицијске службе са севера Косова и Метохије и пореских инспекција сепаратистичких институција …

"Српско коло" окупило 2.000 основаца са централног Космета 12

„Српско коло“ окупило 2.000 основаца са централног Космета

Ансамбл народних игара и песама „Венац“ одржао је данас у Лапљем Селу манифестацију под називом …

7 Коментара

  1. Ovaj covek zna dosta o Muratu (ne znate vi ko je bio Murat ) a nezna granice Srbije.Slucajno je predsednik Srbije odnosno doveden.

  2. ovom nece biti sudjeno, niti ce prirodan kraj docekati, jer toloiko ludilo se do sada nije moglo zamisliti a kamo li videti. — a ovu rak ranu treba ocistiti da vise nigde i nikad ne moze nici. PU

  3. Ovo je kolektivna farsa! Ni jedan prisutni novinar da mu postavi pravo pitanje Da li priznaje međunarodno priznatu granicu Srbije i Albanije ili ne! Sve ostalo je zamajavanje!

  4. E, al’ zato zna gde su sve cucavci, nije ih dzaba otvarao, malo li je …

  5. E novinari Srbije? Nezna se sta je zalosnije ovaj sto laparda ili ovi bez pitanja!

  6. Veliki broj ljudi je nezadovoljwn Vucicevim odnosom do vise stvari.On je izabra medjutim vecina kritika je uteneljena i najbolje bi bilo da sam otidje sa tog polozaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *