ВЕЛЕИЗДАЈНИК легализовао сопствену кућу у Јајинцима

ВЕЛЕИЗДАЈНИК легализовао сопствену кућу у Јајинцима

Породична кућа председника Србије Александра Вучића саграђена без дозволе у београдском приградском насељу Јајинци, недавно је легализована. Према подацима катастра површина куће повећала се у међувремену са 174 на 236 квадратних метара.

Kућа у коју председник доводи битне госте из иностранства и показује им вински подрум, а која је „на дивље“ саграђена деведесетих година, недавно је легализована.

Ова породична кућа и највећа непокретност породице Вучић у катастар је уписана 2009. године као објекат изграђен без дозволе. Kако је новинарима KРИK-а пре око две године речено у одсеку за легализацију управе Града Београда, Вучићева породица слала је захтеве да се објекат легализује. То је новинарима рекао и Вучић у интервјуу 2016. године.

„То је најмања кућа у окружењу. Отац је ’92 узео плац, а ’93 почео да гради. Није легализована зато што није било могуће да се легализује икоме на том месту“, рекао је Вучић у интервјуу за KРИK 2016. године. „Већ пети пут подноси захтев за легализацију, ваљда ће сад да легализује.“

Медијски напад на KРИK

У току истраживања Вучићеве имовине KРИK је био мета напада прорежимског таблоида „Информер“. Уредник овог листа, Драган Вучићевић, јавно је напао новинаре KРИK-а на Пинку, а затим и у својим новинама.

Објављивао је да је уредник KРИK-а мафијаш, садомазохиста, шпијун и медијски терориста и говорио да је циљ истраживања KРИK-а да се докаже „да је Вучић криминалац и да има нешто што нема“. Уредник KРИK-а Стеван Дојчиновић је због ових лажи тужио Информер и Вучићевића. Суд је првостепеном пресудом наложио да Вучићевић уреднику KРИK-а исплати 150.000 динара.

Имовину председника Вучића KРИK је првобитно објавио у склопу истраживања имовине чланова Владе Србије, када је он био премијер. Тада су новинари KРИK-а открили да је председник Вучић власник једне гарсоњере од 30 квадрата, али да чланови његове породице поседују некретнине укупне површине од око 800 метара квадратних.

Kако се види на сајту Геодетског завода, кућа је легализована, а дошло је и до промене квадратуре овог објекта. Раније је писало да је површина куће 174 квадратна метра, док је по најновијим информацијама квадратура повећана на 236. Није, међутим, познато да ли је породица Вучић доградила овај објекат или је при легализацији израчуната и у катастар уписана већа квадратура. Поред куће налази се и мањи, помоћни објекат површине 55 квадратних метара.

У ове некретнине спадају четири стана на Новом Београду, стан на Врачару, земљиште у Бечеју и Сремској Митровици, као и кућа у Јајинцима. Укупна вредност некретнина породице Вучић је виша од 1,2 милиона евра, према процени агенције која се бави продајом некретнина, а коју су новинари KРИK-а ангажовали.

Вучићев профил у бази имовине политичара ажуриран је током истраживања имовине кандидата за председничке изборе 2017. године.

Пише: Милица Војиновић, Крик.рс

фото: Гугл

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Опет преварени

Опет преварени

Нажалост, изгледа да је наш недавни осврт на протесте у Србији у основи био реалан. …

ОВО ЈЕ ПЛАН: Вучић свесно уништава енергетски систем и све препушта странцима!

ОВО ЈЕ ПЛАН: Вучић свесно уништава енергетски систем и све препушта странцима!

Сви знамо за ону народну мудрост о томе да крчаг иде на воду док се …

7 Коментара

 1. kako ko steko tako ce mu i otici, grom pogodio i zapalio i u pepeo pretvorio a djavolja rupa djavolima naseljena bice vazda proklinjana i maloumnicima i bogaljima nastanjena. — PU

 2. Bitango jedna mizerna, metiljava, mlohava i bezoblicna mesino puna fekalija, zasto, bre, lazes, dokle, a?
  jesi li stvarno toliko s uma smetnuo, sisao, da mislis da smo svi mi totalni idioti, a ti jedini mesija, faraon, bog – 3 u jedan!?
  Idi se leci, utvaro smrdljiva i trula, sve si nas usmredo svojom trulezi!

 3. sps, srs, ds, g17, sns....

  Pa oni mogu sve ali baš sve. Tako je jedan njegov smrad od preletača iz sela Pejkovac isto skoro legalizovao kuću sagrađenu na sred regionalnog puta Pejkovac – Prokuplje, ali na sred puta eeeeeeejjj!!!!

 4. PreCedniče, lepa ti je ta garsonjera!?

 5. Да је ово озбиљна земља тај тип не би дошао до кандидатуре за преседника, са кућом изграђеном на дивље. Човек који не поштује државне институције , нема шансе да постане високи чиновник државе. Јасно је да љегов ментални склоп не препознаје штету коју држава трпи, те би остао на репу догађаја. Замислите било кога у сличној улози, и Вучића са своји керберима како га провлаче кроз блато….

 6. Belosvetska ulizica. Postigao je svoj životni cilj, a to je da se rukuje sa svetskim moćnicima. To je njegova ekstaza i duhovna kataklizma.

 7. A ja u selu, jedne godine namerio da pravim šupicu, pa otišao u “urbanizam” da pitam kako da dobijem dozvolu za gradnju.Oni kažu:”Za šest meseci do godinu dana”.”Aman ljudi, ja nabavio materijal”.”Tako ti je”.
  I ja napravih šupicu pre 13 godina, bez dozvole.
  Sad sam dobio rešenje za rušenje.
  Srpski napredno, nema šta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *