fbpx

ВЕЛИКИ Г17+ РЕФОРМАТОР: Спремили сте се да раскомадате ово мало српске привреде што је остало

0
(0)

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да је Влада Србије у последње три године показала да је економска стабилност могућа али да је неопходан наставак реформи који неће бити нимало лакши.

Он је на Економском факултету у Београду на међународној конференцији „Економска политика у функцији инклузивног и одрживог привредног раста заснованог на знању“ казао да су досадашњи резултати реформи одлични, али да „ако се сада стане, мораћемо све испочетка“.

„Имали смо малу паузу у реформским активностима од расписивања председничких избора до данас, те нас сада чекају тешке реформе, структурне у јавним предузећима и превладавању отпора које смо давно идентификовали“, истакао је Вујовић.

„Најважнија ствар је такозвани реални сектор где је потребно превазићи проблеме реструктурирања предузећа која су неефикасна и решити питања ефикасности јавних предузећа пре свега у области енергетике, као што су Електропривреда Србије, Србијагас и друга предузећа, једино тако ћемо моћи да идемо напред“, истакао је Вујовић.

Он је додао да су најаве повећања плата и пензија потпуно реалне за средњи рок а да су политички инспирисане на кратак, али да је важно да људи добију награду за оно што раде и да очекују бољитак.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Осрамотио земљу и уместо у затвору завршио ОПЕТ на државној функцији!

0 (0) Мехо Омеровић, функционер СДПС, након што је у јулу поднео оставку на место …

Не брини ти туђу бригу Муслимански брате!

0 (0) ПОДГОРИЦА – Потпредседник Владе Србије Расим Љајић је оценио да је идеја „оживљавања” заједничке државе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *