Веселиновић пита Ђорђевића колико су српске деце странци усвојили и одвели из Србије у његовом мандату
Извор: Танјуг/Раде Прелић

Веселиновић пита Ђорђевића колико су српске деце странци усвојили и одвели из Србије у његовом мандату

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић поставио је јавно питање министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу о томе “колико је деце укупно усвојено у његовом мандату од стране лица из других земаља”.

Веселиновић је у саопштењу које је достављено медијима упитао Ђорђевића – за кога је навео да је “у Влади којој је истекао мандат 3. јуна”, питао и “како то да је агенцијама за усвајање баш Србија запала за око”.

“Сигурно знате да агенције за усвајање, наравно оне које имају лиценцу, те послове обављају као комерцијални посао. То нису никакве дорвотворне невладине организације. То значи да агенције бирају земље у којима тај посао могу да реализују, уз што мање трошкова и уз што већу зараду”, казао је Веселиновић.

Веселиновић је навео да је Ђорђевић “јуче обмануо јавност” тиме што се из његове изјаве “могао стећи утисак да су сва та деца (дата на усвајање у друге земље) ометена у развоју или ромска деца”.

“Али и да јесу, какво сте то друштво створили у којем су деца ометена у развоју и ромска деца – мање вредна?”, питао је Веселиновић.

Председник Покрета за преокрет је министра питао и да ли се приликом усвајања деце у иностранству Србиа придржава Хашке конвенција о међудржавном усвојењу.

Веселиновић је најавио да ће се “расветљавању ових питања посветити са пуно енергије” и да се “не боји претњи”.

Бета, Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Бес народа: Срушене статуе краљице Викторије и Елизабете Друге због геноцида над индијанском децом (видео)

Бес народа: Срушене статуе краљице Викторије и Елизабете Друге због геноцида над индијанском децом (видео)

Статуе краљице Викторије и краљице Елизабете Друге срушене су у Канади, у време када расте …

У Канади горе цркве; све након открића стотина гробова индијанске деце поред католичких интерната

У Канади горе цркве; све након открића стотина гробова индијанске деце поред католичких интерната

Јуче су у мање од сат времена изгореле две цркве у Британској Колумбији, на подручју …

Један коментар

 1. samio bacde oko sokolovo na lice ovo, produhovljeno, lepotom i dobrotom osvetljeno na te oci pune topline i dubine, ko plavetnilo nebesko…
  stoj, jok bre, rugoba djavolja lica, dal vukodlak, cuma, drekavac, dal glava il cupava guzica, u ocima crnilo zlice i zlikovca, usta krivousta koja sitnu decu gutaju, cela niska, niza no majmunska a zanata bar se tako prica djavolskoga, poznavalac prava jacega a cu iz cacka mesta masovni ubica, gde ni danas nemaju obelezena groba, vec po njemu tabanaju i urlicu, slaveci umetnila sataniztu purisu djordjevica, jebo mu pas majku.
  ne cekajte od slepca, gluvoga i mutavoga nekog odgovora gde nestase nasa deca, vise neg od krvolocnih turaka, vise nego od ustasa i nemaca.
  i zver divlja i domaca svoj porod brani i cuva a samo ovo cudo, drugde nevdjeno, ovde nastanjeno svoje ne brani vec zver paklenu za svoje vodje izabira.
  ma ako si covek razuman, svoje dete se brani zubima, vilama i metkom.
  zar iko razuman sme gaziti pravo sveto, oduzimajuci tudju decu, drugima za mucenje, adrenohrom il za pedercine.
  i ludi pop miroslav, takodje cacanin, sataniste ordenom Svetog kiti a o nestaloj deci ni reci; majnune cupavi kad tad mesto na koje te postavili nedostojni moraces napustiti govnjavom motkom proteran.
  da si sa Krstom i Jevandjeljem stao pred narod sve bi drugacije bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *