„Весића на Трг да види колико може да издржи у паклу који је направио“

„Весића на Трг да види колико може да издржи у паклу који је направио“

“Било би сјајно ових дана довести, да не кажем везати, Весару насред трга, око 12.00, да видимо колико може да издржи и ужива у паклу који је направио”, написала је једна Београђанка на Твитеру, поводом несношљивих температура на реконструисаном Тргу републике, са којег је склоњено све што људима током лета може направити бар мало хладовине.

То је инспирисало другу коментаторку да објасни шта је суштински погрешно у руинирању Београда од стране заменика градоначелника, Горана Весића.

Њен пост објављујемо у целини:

„Мислим да људи не разумеју шта је то толико погрешно у Весићевом руинирању Београда. Свако ко упореди огољени трг на пример у Прагу и овај у Београду или није видео један или није видео други. Јасно вам је ваљда, да сутра направимо Ајфелов торањ на платоу испред скупштине Београд свакако неће постати Париз.

Оно што ови балвани никако да схвате је то да се светски град прави вековима, камен по камен, планира се десет година и спроводи у дело педесет, поштује се рад и труд предака који су нешто правили дуго и темељно.

Не искасапиш стогодишњи дрворед и кажеш, ево ако вам је до дрвећа засадићемо нове саднице, јер није то дрво само дрво, него је неко сто година то дрво гајио, заливао, орезивао, то дрво није пет кубика грађе, него сваки радник зеленила који га је гајио још пре него што смо се ми родили.

То није ствар естетике, то је ствар разумевања једне престонице, хиљадугодишњег града, своје улоге у њему, која се у њиховом случају своди на злостављање грађана, запуштање основних комуналних потреба града и лечење малограђанских комплекса са изговором да се привлачи пажња неким туристима по сваку цену, уништавајући сваку трајну вредност која је опстала деценијама пре њих.

Тај малени, зли човечуљак не разуме да је само трунчица у хиљадугодишњој историји Београда, да је службеник града, а не визионар и просторни планер, не разуме га и уништава га само из разлога јер је свестан да није дорастао улози коју носи функција заменика“ градоначелника, па има потребу да уради нешто грандиозно по сваку цену, макар то било и уништавање деценија и векова нечег што је неко други радио и неговао у свом граду“, написала је Весела Пепељуга и све објаснила.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају "БГД на води", највећу праоницу новца у Европи!

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају “БГД на води”, највећу праоницу новца у Европи!

Пре седам дана, портал Нова.рс обратио се прес служби Београда на води с питањем да …

Ако им се дозволи да направе 4,5 милиона квадрата и линију метроа на Макишу - Београђани ће пити воду из олука

Ако им се дозволи да направе 4,5 милиона квадрата и линију метроа на Макишу – Београђани ће пити воду из олука

На великом београдском водоизворишту, Макишком пољу, планира се изградња насеља које ће имати 4,5 милиона …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *