Ветеринар Шеклер: Невакцинисани да добију ковид болницу и да их лече невакцинисани лекари

Ветеринар Шеклер: Невакцинисани да добију ковид болницу и да их лече невакцинисани лекари

Вирусолог Миланко Шеклер каже да са досадашњим одзивом на вакцинацију од 50 одсто у Србији и нису могли да се очекују бољи подаци од тренутних о броју заражених и преминулих од коронавируса.

Он за Н1 каже да му не ласка то што је давно предвидео да ће у септембру број оболелих бити око 4.000, али да сада очекује да ће тај број бити и много већи. Шеклер, резигниран због слабог одзива на вакцинацију предлаже и да невакцинисани здравствени радници добију ковид болницу и да тамо лече невакцинисане грађане “јер су они њихов продукт”.

Упитан да ли је озбиљан када износи тај предлог, Шеклер потврђује и каже да ти исти здравствени радници угрожавају здравље пацијената. “Шта ако заразе неког ко је на прегледу?”, пита Шеклер.

Он је нагласио да је пре пар месеци предвидео да ће вирус наћи све невакцинисане.

“Не мора свећом да их тражи… И понеког вакцинисаног, што је све нормално. Искрено мислим да сам тада подбацио и да ће бројка ићи још више, тада сам рекао да ће бројка бити на пола од оне која је била у децембру, кад је било 8.000. На жалост, ради се о врло заразном соју, а и завршили смо годишње одморе, ушли у предузећа, у затворен простор, деца су ушла у школе. Ми ћемо и убудуће бити све више окренути актвиностима унутар четири зида јер постаје све ружније време, дакле – све је јасно”, каже вирусолог.

Поручио је и да не треба да се прави ујдурма и да никада нико није рекао да вакцинисана особа не може да се зарази и да не може да зарази никога.

“То све може да се дешава, али у драстично мањем проценту него када је неко невакцинисан”, истакао је Шеклер.

Упитан да ли се слаже са изјавом покрајинског секретара Зорана Гојковића да ћемо се сви заразити, он каже да не може да коментарише изјаву коју није лично чуо.

“Оно што могу да кажем је да вакцинација и вакцина, као што рекох и када се појавила није чароби штапић”, рекао је Шеклер и додао да уз вакцинацију крену и нови сојеви, као и то да неке вакцине мање, а неке више штите.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шведска зауставља употребу вакцине Модерна због скока миокардитиса и перикардитиса

Шведска зауставља употребу вакцине Модерна због скока миокардитиса и перикардитиса

Шведска ће прекинути употребу Модерна вакцине (МРНА.О) против КОВИД -19 за особе рођене 1991. године …

Вучићев министар Томислав Момировић све невакцинисане прогласио за убице

Вучићев министар Томислав Момировић све невакцинисане прогласио за убице

Чланови Кризног штаба који нису медицинске струке оштро ће се супротставити даљим затварањима, јер у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *