Видовита Зорка тачно све види (видео)

Видовита Зорка тачно све види (видео)

Имам ноћне море због стања српске економије, рекао вицепремијер Александар Вучић. Највећа опасност за економију су људи чија се “пословна генијалност” сводила да преко политичара узимају кредите којим би отплаћивали претходне кредите, истиче Вучић. Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу недељнику НИН да не размишља о превременим изборима, јер је тренутно његова највећа брига економија, због које има “ноћне море”.

“Имам ноћне море због стања српске економије. Међународни монетарни фонд је овде пре два дана рекао да морамо да замрзнемо плате у јавном сектору и драматично смањимо расходе, а не смемо да дижемо порезе, јер би то додатно умртвило привредне активности”, објаснио је Вучић.

“Да ли ће одговор бити: нећемо ништа да замрзвамо, да смањујемо потрошњу, смањујемо администрацију, јер то народ обожава да чује?”, пита се Вучић и најављује разговоре са премијером Ивицом Дачићем, чија се партија противи препорукама ММФ-a.

Према његовим речима, о томе се мора разговарати – “да видимо како да излечимо српску економију, па макар и изгубили наредне изборе”.

Вучић највећу опасност за српску економију види међу оним људима чија се “пословна генијалност сводила да преко политичара узимају кредите којим би отплаћивали претходне кредите”.

“Њихов мото је гласио – када позајмиш два милиона онда је то твој проблем, а када позајмиш преко 20 милиона онда је то државни проблем”, указао је Вучић.

Први потпредседник Владе, ипак, не верује да ће хапшења челних људи “Галенике” довести до турбуленција у Влади.

“Ми радимо свој посао и биће још изненађења у наредном периоду”, рекао је Вучић и додао да ће бити “веома незадовољан” ако ускоро не буде ухапшен Дарко Шарић.

Држава неће седети и чекати

“Био сам помало наиван када сам помислио да нико не жели да заштити господина Шарића, али сам погрешио. Али кажем да су наивни и они који мисле да ће држава Србија мирно седети и чекати”, истакао је Вучић.

Поводом сукоба са појединим владикама, Вучић је објаснио да Српску православну цркву не види као главну опозицију власти, јер иступи неког владике не значе став целе цркве.

У тој цркви су и владика Теодосије и владика Јован, обојица са Косова, који подржавају политику Владе према Косову, нагласио је Вучић.

Један од доказа за то је, према његоворм мишљењу, и мали број грађана који су били на митингу у Београду.

“На том митингу је било 3.130 људи, иако је припреман дуго, а ми смо за један дан скупили 16.000 људи у Новом Саду”, подсетио је Вучић.

Осврћући се на медијске вести о корупцији и криминалу у СПЦ, Вучић је поновио да у борби против корупције нико неће бити заштићен.

“Колико знам, ухапшен је благајник Синода који је радио неке малверзације, отварао пекаре… Само бих могао да поновим да нема табуа у тој борби и да нико није заштићен”, закључио је Вучић.

 

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како су комунисти уништили српску привреду

Како су комунисти уништили српску привреду

Уместо подгревања носталгије за деведесетим, осамдесетим, седамдесетим… мора се поштено рећи да је здрава економија …

Небојша Катић: Живимо у најопаснијем времену од Другог светског рата

Небојша Катић: Живимо у најопаснијем времену од Другог светског рата

За разлику од Хладног рата који је имао пре свега идеолошку подлогу, нови хладни рат …

Један коментар

  1. Zorka,kamo srece da si vidjela ranije ,mogla si nas upozoriti!E,Zorka,Zorka!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *