понедељак , 21 септембра 2020

Више од 2/3 дугова „Галенике“ је покрадено а лопови су коалициони партнери у свим Вучићевим владама!

0
(0)

Београд — Премијер Александар Вучић изјавио је да је решавање проблема фармацеутске компаније Галеника једно од битних питања с којим се суочава Влада Србије.

Он је рекао на конференцији за новинаре и да ту спадају и проблеми с Гошом из Смедеревске Паланке као и припрема за нови долазак Мисије Међународног монетарног фонда у Србију.

Вучић, који је и лидер Српске напредне странке, у седишту те партије рекао је и да Влада тек треба да види шта ће са Гошом, која је, како је додао приватизована 2007. године.

Поступак приватизације Галенике је поништила Влада Србије, на предлог комисије која је преговарала са јединим понуђачем за куповину удела у тој београдској фармацеутској компанији.

Понуду је доставио само британско-руски конзорцијум Фонтијер фарма Петроваркс са којим није постигнут договор због дугова Галенике према банкама од око 70 милиона евра. Галеника дугује и држави око 160 милиона евра.

Влада Србије продужила је до 30. септембра рок до када је државним повериоцима препоручено да не наплаћују принудно дугове „Галенике“, речено је недавно агенцији Бета у Министарству привреде.

Претходни рок био је 31. март, који је утврдјен после поништења поступка приватизације Галенике.

Како се наводи, Влада Србије препоручила је државним повериоцима да не приступају принудној наплати према Галеници до постизања коначног договора са комерцијалним повериоцима, најкасније до 30. септембра 2017. године.

Министарство привреде навело је да тренутно спроводи активности на проналаску адекватног модела поступка приватизације, којим би се измедју осталог предвидело условно финансијско реструктурирање, односно начин намирења поверилаца Галенике у случају успешне приватизације.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бившем директору „Галенике” укинута пресуда, суђење се понавља

5 (1) Aпелациони суд у Београду укинуо је осуђујући део пресуде којом је на шест …

Kо је предложио криминалца Поћуту у комисију Владе Србије за субвенције из екологије?

5 (6) Kако колубарски.инфо сазнаје Јеремић Драган звани Поћута, који је државни секретар у Министарству …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *