fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Виши суд у Београду: У случају пребијања Андреја Вучића и Предрага Малог жандарми сведочили у корист оптужених колега
Виши суд у Београду: У случају пребијања Андреја Вучића и Предрага Малог жандарми сведочили у корист оптужених колега 1

Виши суд у Београду: У случају пребијања Андреја Вучића и Предрага Малог жандарми сведочили у корист оптужених колега

Суђење припадницима нишког одреда Жандармерије због пребијања браће премијера и градоначелника Београда и двојице војних полицајаца у цивилу током параде поноса 2014 године, настављено је у Вишем суду у Београду. Тројица сведока, такође припадници Жандармерије, рекли су да су видели четворицу мушкараца како нападају њихове колеге.

Одбрана задовољно трља руке. Три сведока, припадника Жандармерије, описали су како је група цивила напала њихове колеге које су обезбеђивале параду поноса пре три године.

„Видео сам четири особе у цивилу како гураји и ударају колеге по заштитној опреми… Било је гурања, замахивања и ударања рукама по заштитној опреми“, рекао је сведок Дарко Митровић.

„Тада сам чуо ‘Пиштољ! Пази пиштољ!’, а потом и гласове ‘Је****** вам матер, не знате ви ко смо ми“, изјавио је сведок Милош Пешић.

„Видео сам да највиши од њих држи жандарма за врх панцира. Притрчао је колега, али се он отргао, измакао корак два и нечим гађао другог колегу у стомак. Након тога је добио ударац у леђа“, додао је трећи сведок Бојан Цветковић.

Сведоци су рекли да се цивили нису легитимисали пре инцидента, као и да им нико није најавио пролазак неке важне особе.

Очигледно да ови сведоци не иду у прилог онога што пише у оптужном акту, тако да то, вероватно, уноси додатну нервозу Тужилаштву, рекао је адвокат оптужених жандарма Владимир Вучићнић.

На оптуженицкој клупи сада су седморица жандарма, јер је Златко Гигић болестан, па је суђење њему раздвојено. Он се вероватно неће појавити ни на наредном рочишту заказаном за 20. јун, када ће бити настављено саслушање сведока.

Суд треба да чује још шесторо њих, што значи да би у време трогодишњице инцидента могло да се пређе на сведоке одбране, али тек пошто суд одлучи да ли ће и кога позвати.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Жандармима условне казне затвора за "пребијање" Андреја Вучића и Предрага Малог 11

Жандармима условне казне затвора за „пребијање“ Андреја Вучића и Предрага Малог

Виши суд у Београду осудио је на условне казне затвора од по осам месеци са …

Андреј Вучић и Звонко Веселиновић сарађивали током предизборне кампање СНС 2014. године 12

Андреј Вучић и Звонко Веселиновић сарађивали током предизборне кампање СНС 2014. године

Балканска истраживачка мрежа (БИРН) објавила је да су Андреј Вучић и Звонко Веселиновић сарађивали током …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *