fbpx

Влацлав Клаус: Глобалисти мрзе људе и сматрају нас нижим бићима

0
(0)

Они који непрестано говоре о климатским променама имају, заправо, скривену агенду – да нам одузму слободу. Јер, слобода је оно што њима смета, а не наводно глобално отопљавање, изјавио је у Сиднеју чешки председник Влацлав Клаус, а преноси „Хералд Сан“.

Овај евроскептик нагласио је да се иза прича о климатским променама и глобалном отопљавању крију мрачне намере да људи буду претворени у контролисане робове. Према његовим речима, наводне борце за очување животне средине није ни најмање брига за ресурсе и за загађење планете.

„Не видим никакву претњу од глобалног загревања, већ од глобалне доктрине која представља покушај да се у име контролисања температуре на Земљи, у ствари, преузме контрола над нашим животима“, нагласио је Клаус упоредивши глобалисте који заговарају универзални порез на угљен-диоксид са некадашњим комунистичким режимима у источној Европи.

„Попут комуниста, и наводни борци против климатских промена желе да промене наше навике, наш начин живота и наше вредности. Желе да нам одузму слободу јер верују да они боље од нас самих знају шта је добро за нас. Брига њих за климу. Њима је прича о клими само изговор да би нам ограничили слободу“, истакао је Клаус.

Он је додао и да се политичари који, наводно у циљу смањења загађивања животне средине, заговарају глобални порез на угљен-диоксид, понашају исто као и комунисти јер желе да управљају не само економијом већ и животом у целини.

„Они мрзе људе. Сматрају нас опасним и грешним створењима које ће они контролисати“, закључио је Влацлав Клаус, евроскептични чешки председник који се у више наврата супротставио признању такозваног Косова, као и агенди Европске уније да преузме потпуну контролу над националним државама.

 

Алтернативне Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пандемијом страха “Црно племство” покушава да пороби свет

5 (20) Пандемија корона вируса већ је променила живот на Земљи. У многим државама суспендована …

Павић: Бил Гејтс и Масачусетски технолошки институт би да после пандемије контролишу сваког од нас

5 (7) * Свет се током последњих месец-два неповратно променио, али западно-центрични наднационални центри моћи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *