Влада олакшава давање привременог боравка странцима који су потребни домаћој привреди

0
(0)

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о критеријумима за одређивање категорија странаца којима се привремени боравак у Србији може одобрити независно од основа за одобрење привременог боравка.

То се у првом реду односи на иностране осниваче иновативних стартапова, на особе са високошколском спремом које желе да се запосле у Србији, као и за приватне инвеститоре, саопштено је из Владе Србије.

У саопштењу се наводи да Србија на овај начин, након недавног увођења пореских подстицаја за запошљавање странаца који су потребни домаћој привреди, наставља да подиже атрактивност свог пословног окружења у међународним оквирима, како би најквалитетније идеје из целог света могле да се развијају у Србији.

На седници Владе усвојена је и Стратегија развоја културе Републике Србије од 2020. до 2029. године, којом се, како се наводи, „плански и систематски регулише јавни интерес у области културе и одређују стратешки приоритети њеног развоја у том периоду“.

У изради овог документа, поред представника Министарства културе и информисања, учествовали су и Завод за проучавање културног развитка и друге републичке установе културе, представници организација цивилног друштва и национални савети националних мањина.

На јавној расправи о нацрту стратегије учествовала су репрезентативна удружења у култури, образовне и научне институције и самостални уметници, а процес израде стратегије пратио је Национални савет за културу.

Чланови Владе усвојили су данас и Уредбу о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија.

У образложењу се наводи да је „заштита деце на Интернету један од приоритета Владе Србије, док ће се овим документом обезбедити превентивне мере, али и подизање свести код деце, родитеља и наставника о безбедном начину коришћења интернета“.

Предвиђено је и формирање јединственог места на коме ће се пружати савети и примати пријаве у вези заштите и безбедности деце на интернету, а за наведене активности у 2020. години, опредељена су средства у износу од 12 милиона динара.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Блокиран центар Београда због протеста малих привредника (видео уживо)

5 (3) Kао што је и било најављено прошле недеље, незадовљни мали привредници окупили су …

Нико није поштеђен: Главна привреда Европе ће утонути у дугове

5 (1) Немачка би следеће године могла да се задужи до 180 милијарди евра – …

Један коментар

  1. planski. Oteraše naše eksperte a dovlale migrante, kakvi privrednici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend