fbpx
Насловна / Став / „Влада Србије да оног орла са грба замени нојем“

„Влада Србије да оног орла са грба замени нојем“

Уредник „Нове српске политичке мисли“ Ђорђе Вукадиновић оценио је да је крајње време да државни врх Србије, због политике коју води према Косову и Метохији и инсистирању да Срби изађу на изборе 3. новембра, уместо двоглавог орла за знамење одабере, на пример, ноја, који је много примеренији у овом тренутку.

Он је појаснио да би ово било реално решење јер се српске власти већ дуже време под изговором разних афера, датума, реконструкција, лицитација долазећих и одлазећих министара, полако, али сигурно, мире са „отцепљењем и независношћу своје јужне покрајине“.

„Ових дана прави хит представља фраза о статусно неутралним ‘косовским’ изборима, на које пошто су статусно неутрални, Срби треба да изађу и тако помогну примену статусно неутралног бриселског споразума, а самим тим и подрже политику Владе, која разуме се, ‘није и никада неће признати једнострано проглашену независност Косова“, навео је Вукадиновић београдске медије.

Он је као посебно отужан оценио покушај власти из Београда да убеди Србе са Косова да ће њихов излазак на изборе највише погодити Хашима Тачија и власти самопроглашеног Косова.

„Најтрагикомичнији је покушај спиновања, како тобоже Тачи никако не жели, шта више у паници је од могућности да Срби изађу на ове изборе, па би ваљда из патриотских разлога, а и да ‘напакостимо Тачију’, Срби требали масовно да изађу на изборе и тако му, наводно, покваре планове“, оценио је Вукадиновић.

Он каже да би било много поштеније да, умјесто што оне који се „грчевито боре за останак“ проглашавају „издајницима српске ствари“, власт Србима са севера, а онда целој српској јавности, покуша искрено да објасни „природу принуде“ којој је изложена и због које ради то што ради.

 

Срна

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко је јуче и како у центру Београда поставио плочу са грбом усташке НДХ

И ова недеља у Србији је почела поприлично бучно. Радикали Војислава Шешеља у Народној скупштини …

Српска јуришна авијација у бришућем лету изнад Прешева (видео)

Према видео-материјалима који су објавиле албанске странице, пре нешто више од сат времена два за …