Влада Србије усвојила предлог промене Устава

Влада Србије усвојила предлог промене Устава

Влада Србије усвојила је данас предлог за промену Устава у делу који се односи на судове и јавна тужилаштва и друге последичне делове највишег општег правног акта.

Како се наводи у саопштењу са данашње седнице Владе, овом иницијативом Влада и Министарство правде потврдили су чврсту опредељеност у спровођењу реформских процеса и испуњавању активности из ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 у преговорима о приступању Европској унуји.

Предлог се односи на промене одредбе члана 4. Устава и одредбе које се односе на судове и јавна тужилаштва (чланови 142 – 165). Сходно томе, мењају се и одредбе члана 99. – Надлежност Народне скупштине, члана 105. – Начин одлучивања у Народној скупштини и члана, и 172. – Избор и именовање судија Уставног суда.

“Промена Устава у делу правосуђа неопходан је корак у даљем оснаживању владавине права и даљем усклађивању са европским правним тековинама и стандардима”, пише у саопштењу.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мараната, Господе!

Мараната, Господе!

Не само за психички растројену особу која управља Србијом него још више за цео српски …

Живот без слободе и није живот

Живот без слободе и није живот

Готово две године наши животи пате од шизофреније. Прво су нас испрепадали да ће помрети …

2 Коментара

  1. Да ли се промене устава у области судства односе и на СУДСТВО НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ???

  2. A ko je od gradjana Srbije uopšte tražio promenu ustava? Šta radite vi tamo? Ne čačkajte mečku, jer ćete se loše provesti!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *