fbpx
Насловна / Србија / Владика Максим: Црква треба да подржи сваки праведни захтев за слободом изражавања, слободним медијима и дијалогом
Владика Максим: Црква треба да подржи сваки праведни захтев за слободом изражавања, слободним медијима и дијалогом 1

Владика Максим: Црква треба да подржи сваки праведни захтев за слободом изражавања, слободним медијима и дијалогом

Епископ западноамерички Максим изјавио је, коментаришући протесте у Србији, да се власт обраћа „језиком који није другачији од оног из Милошевићевог времена“ и да црква треба да подржи сваки праведни захтев за слободом изражавања.

„Сматрам да за Цркву не постоје ‘ови’ и ‘они’, него да брине о свима и свима угроженима пружи подршку. Постоји доста сличности са догађајима из наших младалачких дана“, рекао је епископ Максим за Недељник, на питање о политичкој сцени у Србији.
Недељник наводи да је Максим као младић, са садашњим епископом Григоријем, учествовао у протестима почетком деведесетих. Он каже да „језик којим се власт обраћа опозицији није другачији од оног из Милошевићевог времена“.

„Примећујем неоправдану дозу тријумфализма код владајуће партије, али и ‘авитаминозу’, неку дозу песимизма код опозиције. У потпуности и априори подржавам сваког ко подноси неправду било које врсте, те зато сматрам да Црква треба да подржи сваки праведни захтев за слободом изражавања, слободним медијима, дијалогом и слично“, рекао је епископ Максим.

Он је рекао да је „ниподаштавање опозиције манир који је власт почела да примењује и на оне личности из Цркве које износе другачији става од владајућег“.

„Патријарх Павле је у своје време осетио да је народ био угрожен и стао је уз њега. Тиме је послао јасну поруку не само за своје време него и за нека друга. Смелост је била врлина кроз историју Цркве, а данас је на чудноват начин тешко препознатљива“, рекао је епископ Максим за Недељник.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија у потпуности прекинула сарадњу са НАТО-ом 11

Русија у потпуности прекинула сарадњу са НАТО-ом

Русија и НАТО су у потпуности прекинули и цивилну и војну сарадњу, рекао је у …

АМАН ЧОВЕЧЕ, прогласили су читаву опозицију за фашисте и насилнике а ви чекате дијалог са Вучићем?! 12

АМАН ЧОВЕЧЕ, прогласили су читаву опозицију за фашисте и насилнике а ви чекате дијалог са Вучићем?!

Председавајући Савезом за Србију и председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да уколико власт …

Један коментар

  1. Милан Топлица

    И то каже владика који подржава еволуцију !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *