Војислав Шешељ: Подржавам пројекат „Београд на води“ – ми смо се за то залагали још пре 20 година

Носилац листе Српске радикалне странке Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић обишли су градилиште пројекта „Београд на води“ за који су се, како се наводи у саопштењу, радикали залагали још пре двадесет година.

„Један од великих пројеката у који је ушла тренутна власт је „Београд на води“. Али, тај пројекат је био у програмима разних политичких странака: и радикала, и социјалиста деведесетих година. Ми српски радикали смо у нашем програму за градске изборе 2008. године такође имали „Београд на води“, односно спуштање града на Саву и Дунав. И зато ми никада нисмо ни речи проговорили против самог пројекта. Ако нам народ укаже поверење и ако будемо учествовали у градској власти у наредном периоду, ми ћемо се трудити да се тај пројекат настави, али уз стриктно поштовање закона“, рекао је Шешељ и истакао да се радикали залажу да страни инвеститори добију концесију за изградњу репрезентативних грађевина, наводи се у саопштењу.
Како се наводи у саопштењу, ако радикали буду у власти, „неће моћи да се деси да неко дође ноћу да руши, па макар и нелегалне објекте“.

„Спроводиће се стриктно закон, законски прописи и све ће бити рађено како ти прописи одређују. Ми ћемо онда настојати да се стриктна контрола финансијских средстава спроведе. Видите, кад се раде станови – а ово је изванредна локација и ту се граде углавном најскупљи станови – њих није тешко продати. Међутим, ми морамо бити опрезни кад се граде оне велике репрезентативне грађевине које су у програму – и ту морају страни инвеститори да се појаве. Ми не смемо улазити у толики ризик да то финансирамо државним новцем или да упаднемо у нове кредите“, стоји у саопштењу.

„Дакле, страни инвеститори, лиценцу, односно да добију право изградње и управљања, а онда све да буде препуштено тржишту, да добију концесију за изградњу тих зграда. То је оно што би било по нашем мишљењу најпаметније решење“, поручио је Шешељ, а наводи се у саопштењу СРС.

Н1

Актуелно

Београд: Најмасовнији протест против Вучића од његовог доласка на власт! (фото, видео)

Вечерашњи протестни скуп испред Филозофског факултета у Београду окупља знатно више људи него прошле суботе, …

Београд: Данас у 18 часова испред Филозофског факултета протест опозиције „Хајде да се пребројимо“

Након што су медији блиски власти, па и председник државе Александар Вучић умањивали број грађана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons