Војска и полиција и на граници према Црној Гори

Војска и полиција и на граници према Црној Гори

Нови командант Заједничких снага војске и полиције је, на основу oвлашћења председника Србије Томислава Николића, бригадни генерал Миле Јелић, командант Треће бригаде Копнене војске.

Досадашњи командант Заједничких снага војске и полиције био је генерал-мајор Желимир Глишовић, заменик команданта Копнене војске. Он је руководио радом Команде заједничких снага, која у свом саставу има представнике релевантних државних органа, и командовао Заједничким снагама војске и полиције у сложеној ситуацији, обезбеђујући 464 километра границе ка Бугарској и Македонији.

„Примопредаја дужности команданта Заједничких снага обављена је у Нишу. Због промене дела миграторних кретања и новог пута илегалног преласка државних граница и кријумчарења људи, Заједничке снаге образовале су нови Сектор „Г“ у чијој надлежности је спречавање илегалних прелазака и кријумчарења људи на делу државне границе према Републици Црној Гори”, саопштено је из Министарства одбране.

Заједничке снаге Војске Србије и МУП ангажоване су на обезбеђењу државне границе од 22. јула ове године. Применом различитих метода обезбеђења државне границе, Заједничке снаге су откриле више од 17.500 миграната који су покушали илегално да пређу државну границу док је у прихватне центре широм Србије смештено 1.150 мигранта.

„У више координираних акција, заједно са надлежним полицијским управама, Заједничке снаге ухватиле су 112 кријумчара који су покушали путничким аутомобилима, комби возилима и пешке, илегално да превезу више од 1000 миграната на север наше земље”, наводи се у саопштењу.

Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Гужве на на граничном прелазу Градина се не смањују, сати чекања и километарске колоне (видео)

Гужве на на граничном прелазу Градина се не смањују, сати чекања и километарске колоне (видео)

Велика летња туристичка сезона путника из западне Европе ка јужним дестинацијама је у току, па …

Ко је бре од вас РЕЖИМСКИХ МАЈМУНА дозолио паравојски Рио Тинта да патролира по Јадру?!

Ко је бре од вас РЕЖИМСКИХ МАЈМУНА дозолио паравојски Рио Тинта да патролира по Јадру?!

Поводом вести да је компанија Рио Тинто ангажовала приватно обезбеђење које патролира по селима у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *