Терориста у Берлин стигао преко Балканске руте, прошао и кроз Србију?

Терориста у Берлин стигао преко Балканске руте, прошао и кроз Србију?

Немачки лист “Велт” јавља да су специјалне јединице немачке полиције извршиле рацију у једном хангару берлинског аеродрома Темпелхоф у којем су смештене избеглице. Наводно су тамо пратили траг повезан са синоћњим догађајем у Берлину. Полиција није потврдила овај извештај.

Најмање дванаест људи је погинуло, а најмање 48 је повређено када је камион улетео на божићни вашар на тргу испред Спомен-цркве цара Вилхелма у Берлину око 20 сати. Тешки шлепер са пољским таблицама је возио кроз масу и вашарске радњице 50 до 80 метара.

Према сазнањима званичника, вероватни нападач из Берлина је стигао у фебруару у Немачку као избеглица. Ту је стигао преко Балканске руте, пролазећи, дакле, и кроз Србију. То јавља агенција дпа.

Према том извештају, он је живео у једном берлинском избегличком дому. Јавни сервис РББ у свом радио програму тврди да је човек стигао у Немачку нешто раније, у децембру прошле године. Како је пренео ББЦ, ради се од двадесетрогодишњем Пакистанцу Наведу Б. У Немачку је, како тврде медији, ушао из Аустрије, преко прелаза Пасау.

Полиција има конкретне сумње да је у Берлину изведен терористички напад и истражује у том правцу. Потврђено је да је сувозач камиона, који је пронађен мртав на лицу места, био пољски држављанин. И даље није јасно да ли се ради о шоферу пољске шпедиције којој је припадао камион нити да ли је страдао на лицу места или је раније убијен.

Према наводима полиције, у Берлину више нема опасности.

Дојче веле, Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Косово - нови Авганистан у центру Европе

Косово – нови Авганистан у центру Европе

„Терористи нас неће зауставити“ – изјавио је недавно председник САД Џо Бајден из Беле куће, …

Западне силе намећу „грађанску“ БиХ, а отварају врата њеној исламизацији

Западне силе намећу „грађанску“ БиХ, а отварају врата њеној исламизацији

* Божидар ФОРЦА: Балкан је одувек био и остао поприште сукоба великих сила. Ратови на Балкану, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *