Вучић гура "Новости" у пропаст

Вучић гура „Новости“ у пропаст

0
(0)

Вечерње новости ће престати да излазе од наредне среде, уколико рачун те компаније и даље буде у блокади. Како су нам рекли запослени, толико још имају резерве папира за штампање.

У Влади Србије кажу за Данас да Новости неће пропасти због блокаде Пореске управе, „али ће пропасти ако суштинске проблеме не реше у кратком року“.

– Надзорни одбор, који чине представници државе, и менаџмент компаније Новости, нису имали добру сарадњу, што је резултирало текућим губитком компаније од 2015. године. Међутим, ово неће бити крај Вечерњих новости. Штампарија Борба ће им прискочити у помоћ из својих ресурса и новинари ће радити. Тај терет штампарија може да преузме неко кратко време. Број запослених такође мора да се доведе у оптимално стање, кажу у Влади Србије.

Са друге стране, директор компаније и главни уредник Вечерњих новости Ратко Дмитровић каже за Данас да тржиште тако не функционише и да не постоји могућност да штампарија учини овакву „услугу“. Поводом ситуације у компанији, Дмитровић се писмено обратио надлежнима, али одговора није било.

– Обратио сам се премијерки Ани Брнабић и министрима културе и привреде, са описом ситуације у којој се налазимо. Бојим се да у Влади не схватају шта значи блокада рачуна дневних новина. Ми смо фирма која производи најкраткотрајнији производ, и у оваквим условима не можемо да функционишемо, истиче Дмитровић.

Пореска управа блокирала је прекјуче рачун Компаније Новости због дуга из 2009. године. Дуг за доприносе и зараде износи 103 милиона динара, за неплаћени ПДВ 25 милиона динара, што са каматама укупно износи 284 милиона динара. Уколико се ускоро не нађе решење, без посла би могло да остане око 700 људи.

Надзорни одбор Новости заседао је због нагомиланих дугова 8. маја, али се у међувремену ништа није догодило. До данас нису реаговали ни Влада Србије ни већински власник, Милан Беко. Дмитровић је средином маја поднео оставку, а недавно су то учинила и још три извршна директора Компаније Новости. С обзиром на то да се Надзорни одбор од маја није састајао, те оставке до данас нису усвојене.

Власништво
Већински власник Компаније Новости је бизнисмен Милан Беко са 62 одсто акција, али нема управљачку функцију, коју му је Влада Србије одузела пре шест година, јер није хтео да откупи преостали део акција. Он се до сада није оглашавао о евентуалном откупу државног дела у Новостима, као ни о финансијским проблемима са којима се компанија суочава.

Пише: К. Живановић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАТИ! За покој душе музици, одлукама кризног штаба (видео)

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАТИ! За покој душе музици, одлукама кризног штаба (видео)

3.7 (3) Одлукама кризног штаба умрла је музика! Покој јој души.. Обавезно погледати! Србија данас …

Један коментар

  1. Najveće zlo današnje Srbije stranka na vlasti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend