Вучић је начисто одлепио, хоће Арапима да да монопол над ваздушним саобраћајем, као и над Аеродромом Никола Тесла

0
(0)

Четири репрезентативна синдиката Аеродрома Никола Тесла одлучила су да одбаце план Владе Србије који, како наводе, предвиђа да компанија Етихад у будућности има монопол над ваздушним саобраћајем, као и над Аеродромом Никола Тесла, наводи се у данас објављеном заједничком саопштењу.

Како се наводи у том саопштењу, о таквом плану Владе представнике синдиката је обавестио представник Владе Лука Томић са којим су разговарали 5. децембра, а одлуку да га у потуности одбаце синдикати су донели у петак на хитном састанку.

„Синдикати се противе намери Владе да се компанији Етихад да концесија на 20 година, да се из АД Аеродром Никола Тесла Београд издвоји делатаност земаљског опслуживања и припоји компанији Супорт или другој фирми која би требало да се тим пословима бави у будућности“, наводи се у заједничком саопштењу Независног синдиката, Синдикалне организације, Синдиката АСНС, и Синдиката „Слога“, који је саопштење доставио.

Они су навели и да их је представник Владе обавестио о томе да ће Влада омогућити улазак Етихада у Аеродром Никола Тесла ради процене оправданости поступка припајања Делатности земаљског опслуживања, као и да ће након процене коначну одлуку донети Влада. Реагујући на ту најаву, синдикати су навели да је Аеродром од стратешког интреса за државу и запитали због чега процену врши Етихад, а не нека овлашћења државна институција.

Синдикати су истакли да је обједињавање комплетне услуге ваздухоплоства и предаја у руке Етихаду у супротности са домаћим и међународним законодавством о ваздушном саобраћају, као и да би за последицу то имало одлазак великих авио компанија које већ послују у Србији.

„Све ово би за последицу имало смањење будзетских прихода, стварање вишка запослених, као и повећање цене услуга корисницима, пада квалитета пружених услуга, а све у интересу остваривања профита Етихада“, упозорили су сидикати.

Њихов предлог је, како су саопштили, да Влада као већински власник, одговорно ради у интересу грађана, малих акционара и запослених, тако што би даљи развој и инвестиције остварила докапитализацијом, кроз емисију нових акција с обзором да је Аеродром Никола Тесла акционарско друштво.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одакле “Ер Србији” новац за самостално враћање великог дуга

5 (2) Вест да је „Ер Србија“ самостално намирила кредит од чак 57,62 милиона долара, …

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5 (3) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна …

5 Коментара

  1. KADJE NADUVAN KO CEDA, BAS KAD NETREBA, ON USERE

  2. ovaj Vucic hoce da proda sve sto se prodati moze

  3. Ja sam razumeo ,da ce arapi ,umesto nas ,da naplacuju prelete preko Srbije ,od preleta je zarada nekoliko stotina miliona evra .Ako ,je to tacno ,naplatice se na izborima punom merom ,posle toga ko ce glasati za njih .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend