Вучић је опет слагао: Уговор са Фијатом неће бити показан!

0
(0)

Београд — Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да уговор са Фијатом неће бити показан јавности.

Што се тиче уговора са НИС-ом, Вучић каже да је примедбе лично изнео председнику Русије Владимиру Путину.

Одговарајући на питање лидера Нове странке Зорана Ззивковића када ће „тајни уговори“ бити представљени јавности, што је премијер обећао још у кампањи, Вучић је рекао да ни уговор са Фијатом, као ни са НИС-ом није потписао он већ странка на чијој је Живковић био листи.

„Што се тиче Фијата на жалост тај уговор неће бити показан.. То је уговор на који је држава Србија потрошила највише новца и да смо га којим случајем ми потписали били бисмо оптужени за највећи криминал“, рекао је Вучић у парламенту.

Подсетивши и да је уговор о НИС-у такође потписала странка на чијој је листи био Ззивковић и, како је рекао, још једна странка, премијер је казао:

„Изборили смо се да добијемо један добар уговор о Јужном току иако је почетак био трапав… Добили смо услове неупоредиво боље него што их имају Бугарска и Мађарска“.

Он је изразио очекивање да радна група која је формирана реши све проблеме у вези са тим уговором како, како је рекао, и доликује пријатељима – Србији и Русији.

Вучић је рекао и да је током недавног боравка у Москви на најдиректнији начин заступао интересе Србије и да је премијеру Дмитрију Медведеву предао документацију о исцрпљивању српских извора енергије, нафте и гаса, у износу који прелази преко 400 милиона долара у првих пет месеци ове године.

Премијер рекао и да ће српски авиопревозник ове године први пут бити у плусу и да Ер Србија доприноси буџету Србије са 1,5 одсто БДП

До 5. августа на сајту владе списак донатора

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће до уторка, 5. августа, на сајту владе бити списак свих донатора који су помогли Србији после мајских поплава.

Вучић је то рекао на посебној седници одговарајући на питање председника Нове странке Зорана Живковића зашто до сад није објављен списак.

Премијер се извинио грађанима, истичући да ће се списак наћи на сајту владе до 5. августа и да ће се све, као и до сад, радити транспарентно. Вучић је рекао да ће предложити измене Закона о финансирању политичких странака, како би странке могле да се баве хуманитарним радом.

 

Б92, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5 (2) * Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић …

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

3 Коментара

  1. Čekaj, odakle im pravo da rade tajno, odakle im pravo da rade „iza leđa naroda“ koji ih je postavio da rade i da mu, naravno, polažu račune. Ovi ljudi moraju odgovarati za ono što rade, a po ustavu i zakonima države nebi smeli raditi i za ono što ne rade a po ustavu i zakonima države bi morali raditi. Kada ćete početi da insistirate na tome, kada mislite da se probudite?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend