Вучић прво удара по мајкама, деци, пензионерима и радницима!

Вучић прво удара по мајкама, деци, пензионерима и радницима!

0
(0)

Крв, сузе и зној. Тако је Вучић описао реформе које ће спроводити над Србијом у наредном периоду. Међутим, мало ко је слутио да ће управо народ бити тај који ће пуштати и крв и сузе и зној, тј. да ће им Вучић реформски пуштати крв, сузе и зној. Први на удари Вучићевих “болних” реформи су мајке и новорођена деца. 

Ово нисмо чули у предизборној кампањи!

Мајке и њихова новорођена деца први су осетили болну страну Вучићевих реформи када им је умањена новчана помоћ за прво дете са 50.000 динара на 20.000 динара.

Новоизабрана власт у Београду предвођена Српском напредном странком недавно је донела ту скандалозну одлуку која је изазвала бес код младих мајки.

Да буде ствар још гора, смањене су накнаде и за запослене породиље са 25.000 динара на 10.000 динара.

А шта је градска власт урадила? Повећан је број потребних докумената за стицање права на новчану накнаду из локалног буџета. Додатна документације је неопходна због, како тврди Ненад Матић, градски секретар за социјалну заштиту, утврђивања социјалног статуса подносиоца захтева.

Лицемерје Српске напредне странке прелази границе разума и логике. Влада се бори за повећање наталитета, а главни град смањује социјална давања за труднице. Не заборавите да је новац један од кључних разлога због којег млади брачни парови не желе да имају децу.

Вучић ускоро покреће рат и са запосленим у јавном сектору. У најави је да ће наставницима, васпитачима и лекарима (да набројимо само неке), који свакако имају мизерна примања, плате бити умањење за изност од 10 до 15 одсто.

Запослених у јавном сектору, према грубој рачуници, има око 800.000 што је око 11% популације у Србији или 47% од укупног броја запослених у Србији (1,7 милиона). Масакар животног стандарда је на помолу, а Србија одавно нема животни стандард.

Међутим, најопаснија од две горенаведене најосетљивије категорије друштва са којима ће Вучић започети рат су пензионери – највернији гласачи.

Вучић је у току предизборне кампање заузимао веома ограђен став када се покрене питање смањења пензија. Имајући у виду крајњи изборни резултат, чини се да су му пензионери поверовали, али ускоро следи горко суочавање са истином.

Нова министарка државне управе Кори Удовички и министар финансија Лазар Крстић најавили су да ће пензије највероватније бити смањене до краја године. Међутим, да се пензионери унапред не би побунили, њих двоје су изјавили да ће се највероватније разматрати могућности смањења пензија ако дотадашње економске мере не оставаре довољне уштеде.

Како ствари стоје, већ сада се са сигурношћу може рећи да те мере неће ити успешне и да ће пензије бити смањене.

Само кукавице нападају најслабије, Вучићу! Нађи неког равног себи. Све које си похапсио налазе се на слободи. Сви оштетили буџет за милионе евра, а никоме тај новац није наплаћен! Позабави се тим милиона мало и остави народ на миру!

 

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УПРОПАСТИО СРБИЈУ: Вучић ове године узима још 7,6 милијарди евра кредита

УПРОПАСТИО СРБИЈУ: Вучић ове године узима још 7,6 милијарди евра кредита

3.9 (7) Kако би „закрпила“ буџетски дефицит од 3,6 и вратила пристижућих четири милијарде евра …

Предраг Кон: Сада треба да се вакцинишу најмлађи, они највише преносе вирус

Предраг Кон: Сада треба да се вакцинишу најмлађи, они највише преносе вирус

2 (8) Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон оценио је да је ово „добитни …

6 Коментара

  1. Vučić samo lupa,,nema on intelekta za tako nešto..na kraju utonuće u svojim iluzijama..dobro je Šešelj rekao u Hagu,,da su on i Nikolić prirodno glupi ljudi…

  2. Fizičar sa dve diplome....

    Dobro ljudi jer stvarno mislite da je i jedan političar dovoljno nezavisan i zreo i da je i jedna politička partija dovoljno nezavisna i zrela da će povući poteze u korist naroda….Sad je Vučić primio kajlu i sad on jaše…..ma koliko mi mislili da smo ga birali….Bolni rezovi?! Pa šta Vam je tu čudno? Da neće biti bolni rezovi po Nemačkim bankama koje nas uništiše?! Molim Vas….nebudite naivni…. naravno da će iskasapiti ovo malo sirotinje….jer i sirotinja je na višem socio stupnju od robova….a njima trebaju robovi. Nevlada nama Vučić, Merkelova ili Obama….nama vladaju banke….još malo i dužnički ropac će stegnuti kompletnu Srbiju. Već sad smo u strahovitom dugu. I kreću mere štednje kao u recimo Grčkoj. Pitajte Grke dal su mere štednje smanjile nezaposlenost, povećale proizvodnji itd…nažalost povećale su dug i narod je u još goroj situaciji….. i moglo bi se tipkati ovako ceo dan…. al dok neko veliki ne zaljulja ovaj truli sistem, mi možemo samo da puzimo i trpimo….jer ako se još jednom dignemo…nes biti neće….

  3. Nikada ,ama baš nikada ni jedna politička partija nije izašla u susret narodu.Ovaj lik sa usnama, kao da su ga pčele pojele,nema ni harizmu ni petlju da se upusti za realne reforme.Reforma se prave uz stručnjake a ne uz bagru sa kupljenim diplomama.Neka ovaj premijer zvanično ukine narod u Srbiji a uvede klasično ropstvo.Jedino tako će uspeti da uštedi.

  4. Pa tražili ste gledajte, jestel se ponosili kad ste glasali za njega evo novog mesije a sad pa po kome će da udari nego po vama a neće valjda po novom društvu u koje je ušao Tajkunimaa.

  5. Odgovor ovom što kaže da nemaju pojma šta su reforme , al imaju pojma od koga treba da uzmu i kome treba da daju to im je dovoljno da znaju.Od onih od kojih uzimaju stavili su im povez na oči a onima kojima daju to su im novi drugari-tajkuni al samo po neki .eko i sl.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend