Вучић само што се не расплаче што није успео да прода Телеком

Вучић само што се не расплаче што није успео да прода Телеком

Председник Владе Србије Александар Вучић саопштио је у петак после подне да су одбијене све понуде за продају Телекома Србије!

– Телеком Србија остаје у рукама Републике Србије – рекао је српски премијер на конференцији за новинаре организованој само поводом саопштавања одлуке о продаји Телекома Србија.

– Одлука је донета једногласно. Лично нисам срећан због овакве одлуке, али ове цене су биле мало испод наших очекивања. Донели смо једину могућу одлуку – казао је Вучић.

– Добијено је шест обавезујућих понуда за куповину акција Телекома Србије, што је показало јак и конкурентан процес који је спроведен и примљено је више добрих понуда. Једна се издвајала, али није била довољна – рекао је Вучић.

Премијер је истакао да то носи значајне ризике, јер ће бити потребно да се промени “готово све у Телекому”. Комисија и Влада Србије су ову одлуку донели једногласно.

– Ова понуда је била реално нешто мало испод наших очекивања и донели смо озбиљну, али и једину могућу одлуку – додао је Вучић.

– Влада Србије је ушла у процес чиста срца и образа желећи добар посао за економију Србије, али и шта је најбоље за нашу телекомуникациони компанију. Очекивали смо цену, нисмо се слагали у потреби приватизације, ми смо милсилил да је то веома важно, а представници синдиката супротно – додао је Вучић.

Американци, па наравно, најбољи понуђачи

Премијер је рекао да жели да се захвали директору Телекома, јер се “није држао за фотељу, већ је овај директор био другачији”.

– Цео свет се мења, па ћемо морати и ми да се мењамо. Ја нисам срећан и не сијам од задовољства, јер гледам у будућност и знам проблеме с којима ћемо се суочити… Као да мало проблема имамо са Железаром – казао је Вучић.

Вучић је рекао да се нада да ће за четири године Телеком повећати своје перформансе, те да ће цена реално бити већа него што је сада понуђена.

Најозбиљнија понуда дошла је од америчког инвестиционог фонда, рекао је Вучић, наводећи да због уговора не може да изнесе више детаља, али да на ту понуду није било других примедби осим висине цене. Вучић је рекао да нисмо хтели да се коцкамо иако је цена била близу одговарајуће.

Приватизациони саветник за Телеком је француска компанија Лазард, а тендер за прикупљање понуда за куповину већинског капитала те компаније објављен је јула ове године.

Највећи акционар Телекома је држава Србија са 58,11 одсто акције, 20 одсто акција је у власништву компаније, док 14,95 одсто поседују грађани, а 6,94 запослени и бивши запослени Телекома.

Пре четири године процена је била да Телеком вреди 2,2 милијарде евра и тадашња влада је за пакет од 51 одсто акција те компаније тражила минимум 1,4 милијарде евра, а једини понуђач Телеком Аустрије понудио је 1,1 милијарду евра.

Мондо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић “прешао основне …

БРАВО ВУЧИЋУ! Угaшeнo 40.000 гaздинстaвa у млекарској индустрији Србије

БРАВО ВУЧИЋУ! Угaшeнo 40.000 гaздинстaвa у млекарској индустрији Србије

За произвођаче нема бољитка све док се за литру млека добија мање пара него за …

2 Коментара

  1. bas steta sto nije mogo da napuni svoj dzep

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *